Berga crearà un «recinte màgic» d’activitats al Convent de Sant Francesc per celebrar el Nadal

Els patges reials atendran els nens i nenes de 10 a 13 h i de 17 a 20 h a la capella del Santíssim de l’església de Sant Francesc

09 de desembre del 2021
Actualitzat el 10 de desembre a les 9:58h
Presentació de les festes de Nadal a Berga
Presentació de les festes de Nadal a Berga | Ajuntament de Berga
Compte enrere per a l’inici de les festes nadalenques, un dels períodes de l’any en què Berga celebra de forma intensa. Enguany es recupera el format habitual dels actes i incorpora novetats durant el període festiu nadalenc. Les àrees de Festes i Joventut amb la col·laboració de diverses entitats estan ultimant els preparatius per donar la benvinguda al Nadal.

Com a novetat d’enguany, el Convent de Sant Francesc es convertirà en un recinte màgic de Nadal del 27 al 29 de desembre. L’equipament acollirà propostes adreçades al públic familiar. La programació inclou jocs de taula, exposició de pessebres, lectura de contes i tallers nadalencs de fanalets, maquillatge, xapes i màscares dels Reis d’Orient, entre d’altres.

Roser Valverde, regidora de Festes, ha manifestat que davant “la bona acollida que va tenir l’espai del Convent de Sant Francesc per acollir la rebuda dels Reis d’Orient, aquest any s’ha apostat per crear un recinte nadalenc i mantenir l’esperit de l’any passat”. En aquest sentit, Valverde ha informat que “tots els nens i nenes i joves que vulguin passar un matí, una tarda o un dia al recinte màgic podran participar en les activitats que més els agradi”.

El recinte romandrà obert de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Per participar en les activitats caldrà inscriure’s prèviament a través d’aquest enllaç. Es requerirà la inscripció pels infants i les persones adultes que visitin el Recinte Màgic de Nadal. La inscripció es podrà fer a partir del 9 de desembre, a les 20 h. 

Arribada dels patges, 27 de desembre
L’arribada dels patges reials presentarà diverses novetats, ja que adoptarà un format híbrid i es produiran canvis en la data i la ubicació de la rebuda dels infants. La comitiva arribarà el dilluns, 27 de desembre, a l’Ajuntament de Berga, on serà rebuda per les autoritats locals i, posteriorment, desfilarà fins a la capella del Santíssim de l’església de Sant Francesc juntament amb una formació de l’Escola Municipal de Música de Berga.

Els emissaris i emissàries reials atendran els nens i nenes de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Per accedir a la capella i entregar les cartes als patges  caldrà inscriure’s a través d’aquest portal web.

Els infants berguedans també tindran l’oportunitat de parlar amb els emissaris i emissàries reials de forma virtual durant la jornada del 27 de desembre. Les famílies podran concertar una cita perquè els infants puguin ser atesos i ateses per videotrucada durant 5 minuts, aproximadament. L’atenció virtual dels patges i patgesses es farà de 10 a 13 h i de 17 a 20 h. Per sol·licitar cita cal accedir en aquest portal web.

Es recupera la Festa de Cap d’Any
Berga recupera la Festa de Cap d’Any per donar la benvinguda al 2022 amb una revetlla musical que es farà la nit del 31 de desembre, al Pavelló Municipal d’Esports (Pavelló Vell). La festa s’adreça a persones a partir de 16 anys i caldrà presentar el certificat Covid i el DNI per accedir al recinte i fer ús de la mascareta.

El regidor de Joventut, Isaac Santiago, ha destacat el fet de “recuperar la celebració de la festa de Cap d’Any després de l’aturada obligatòria de l’any passat per la Covid-19”. Santiago ha explicat que “es mantindrà el mateix format de l’edició de 2019, però s’introduiran novetats amb la venda d’entrades anticipades i el nombre d’actuacions musicals”.

El punxadiscos berguedà Lluís Siles (Siles Events) obrirà la ronda d’actuacions (00:30 h), Thug Life trepitjarà l’escenari per interpretar versions de diversos grups musicals (1:30 h) i DJ Flowwa tancarà la nit una sessió de música urbana i comercial (3:30 h). La festa començarà a les 0:30 h i finalitzarà a les 5:30 h.

Les entrades per assistir a la festa de Cap d’Any es podran adquirir de forma anticipada a partir del dijous, 9 de desembre, a les 20 hores, en aquest enllaç web. L’entrada anticipada tindrà un preu de 10 €, mentre que l’entrada adquirida a taquilla costarà 15 €. En total, es posaran a la venda unes 900 entrades anticipades.

 
Arxivat a