La CUP de Berga inicia una roda de contactes amb els partits

La Candidatura d'Unitat Popular ja s'ha entrevistat amb CiU aquest dimecres

Redacció
27 de maig del 2015
Actualitzat a les 22:11h
La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Berga ha iniciat una roda de contactes amb totes les formacions polítiques de la capital del Berguedà que tindran representació a l'Ajuntament de la ciutat per tal de plantejar la seva intenció de “formar govern”. Ho han manifestat en un comunicat, en què destaquen que aquestes trobades serviran per analitzar totes les possibilitats i conèixer les diferents prioritats immediates de cada partit. 

Segons ha pogut saber NacióBerguedà, aquest dimecres ja s'han reunit amb Convergència i Unió (CiU), i en els propers dies aniran fent arribar les conclusions a les quals han arribat, per determinar quines seran les característiques del nou govern municipal. Després de les eleccions d'aquest diumenge 24 de maig, la CUP va ser la llista més votada, a 58 vots de Convergència i Unió (CiU), i amb sis regidors cadascun. 

A partir d'aquí, el ventall de possibilitats per formar govern ha quedat obert, i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) hi pot tenir molt a dir. La CUP podria governar en minoria amb pactes puntuals, podria formar coalició o realitzar un pacte de legislatura amb els republicans, i el mateix podria fer CiU amb aquesta darrera formació, per tal de decantar la balança cap a una còmoda majoria. Pel que fa al Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), han informat que, en qualsevol cas, donaran suport a la CUP, tot i que no han especificat de quina manera, mentre que Iniciativa per Catalunya Verds (ICV) va declarar que no pactaria a priori amb ningú, ja que havia de governar la llista més votada. 
Arxivat a