Les accions de Berga per promoure les compres: des de vals de descompte fins a un viatge a Egipte

Xavi Orcajo ha anunciat una campanya de vals que permetrà estalviar un 20% en comprar als negocis locals

03 de desembre del 2021
Actualitzat a les 14:23h
Roda de premsa de presentació de la campanya de Nadal a Berga
Roda de premsa de presentació de la campanya de Nadal a Berga | Roger Simon
Berga iniciarà la campanya de Nadal amb sis accions de promoció del comerç de proximitat. La ciutat i els botiguers promouran elements solidaris de decoració per les botigues i regals; vals de compra amb un 20% de regal; convidaran a trobar l’Element discordant als aparadors; repartiran tions per carrers i places pels més menuts; un sorteig de tiquets de compra per a establiments d’alimentació i serveis; i finalment tornarà el patge reial al Passeig de la Indústria.

El president de Berga Comercial, Xavi Orcajo, ha explicat en roda de premsa que el teixit comercial local ha impulsat aquestes iniciatives per “fomentar el comerç de proximitat entre els veïns i veïnes de la ciutat”.

Elements solidaris de decoració per a botigues i regals
En primer lloc, l’Ajuntament, Berga Comercial, la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà i el Grup Horitzó han posat en marxa una campanya d’elements solidaris de decoració per les botigues i regals que poden servir tant per decorar els aparadors, com els paquets de Nadal i paneres. S’han fet un total de 170 lots solidaris que es repartiran per tota la ciutat. “Creiem que, per aquestes entitats socials és molt important no tan sols el donatiu, sinó també veure’s presents als comerços de la ciutat”, ha manifestat Orcajo.

Vals de compra amb un 20% de regal
En segon lloc, s’aposta per tornar a oferir vals de compra amb el 20% de regal, per tal d’incentivar les compres a la ciutat i que no hi hagi fugues de vendes a altres comarques o pobles. Els vals estaran disponibles a partir del 9 de desembre fins el 5 de gener (o fins a exhaurir-ne les existències). Hi haurà vals de 100 euros, on el client rebrà 120 € dividits en 3 vals de 40 € cadascun, per poder gastar on vulgui dels llistats d’establiments adherits.

També hi haurà vals d’import més petit. De 50 €, on el client rebrà 60 €, en dos vals de 30 € cadascun. En total s’han destinat 5.000 euros en vals: 170 unitats de 100 € i 160 unitats de 50 €.

Nova edició de l’Element discordant
En tercer lloc, Berga Comercial impulsa una nova edició de L’Element discordant als aparadors. Es tracta que els ciutadans endevinin quin és l'element de cada aparador que no lliga amb la resta i emplenin una butlleta. Els participants podran guanyar fins a 5 premis: tres lots de jocs i experiències del Berguedà, una panera de productes del Berguedà elaborada per la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, i un viatge per a dues persones a Egipte. Ambdós últims formaran part de totes les butlletes de la Federació de Comerç del Berguedà. El sorteig es farà el 8 de gener, en directe per l’Instagram.

Tions de Nadal per tota la ciutat
En quart lloc, els botiguers col·locaran tions de Nadal per tota la ciutat perquè els més menuts i grans s’hi facin fotografies. “Convidem a la gent a que s’hi faci fotografies i les pengi a les xarxes socials”, ha apuntat el president de Berga Comercial.

Sorteig de tiquets de compra per a establiments d’alimentació i serveis
En cinquè lloc, com a novetat, es farà un sorteig de tiquets de compra per a establiments d’alimentació i serveis. “Volem que el sector pugui premiar d’alguna manera als seus clients, els qui aposten fermament per fer les seves compres de Nadal a casa, amb el valor afegit de la proximitat i l’assessorament d’algú pròxim”, ha remarcat Orcajo.

Per aquest motiu, la setmana del 20 al 24 de desembre, aquests establiments recolliran els tiquets de compra per tal que els seus clients entrin en un sorteig de 20 vals de compra de 100 € cadascun per poder gastar del 15 de gener al 15 de febrer. El sorteig es farà el dia 10 de gener per xarxes socials i es trucarà als guanyadors.

Patge reial al Passeig de la Indústria
Després d’un any sense patges reials, ni actes al carrer deguts a la pandèmia de la Covid-19, aquest gener, concretament el dia 2 es tornarà a tenir un patge reial, de 10 a 13 h al Passeig de la Indústria a l’alçada amb el Lluís Millet per tal que, els més petits de la casa puguin entregar les seves cartes.

Exposició als aparadors, amb imatges dels Pastorets de La Farsa
Paral·lelament, del 4 de desembre al 9 de gener, als aparadors del carrer major i rodalia hi haurà exposades fotografies dels Pastorets de Berga de l’Associació Teatral La Farsa.
 
Arxivat a