El PSC denuncia una «situació anòmala i caòtica» a l’Ajuntament de Bagà

El grup socialista critica una situació incomprensible “a més de mai vista ni mai contemplada en la legalitat vigent”

Redacció
03 de desembre del 2021
Actualitzat a la 13:13h
L'Ajuntament de Bagà
L'Ajuntament de Bagà | Diputació de Barcelona
En un comunicat emès, el PSC denuncia que “l’Ajuntament de Bagà viu un mandat presidit per tota mena d’anomalies i incerteses, a banda d’una completa inoperativitat a nivell de gestió, manteniment i obres”, on recorden el trencament del pacte de govern entre els mateixos socialistes i ERC, per incompliment per part d’ERC dels pactes signats.

En aquest sentit, el PSC es queixa que una “trànsfuga del Grup Socialista, Mariona Pons”, passi al grup de no adscrits, i pacti amb ERC “a canvi d’un lloc de treball en la Fundació de la Residència (vicepresidenta per l’Alcalde i la primera tinent d’alcalde), concretament al Servei d’Atenció Domiciliària”, una contractació que entenen “incompatible”, a més “d’impresentable a nivell ètic i estètic”.

El grup municipal també denuncia que el tercer tinent d’alcalde, responsable de la brigada i Obres, Jaume Amills Guerrero, “ha abandonat el grup d’ERC, i s’ha passat al Grup de no adscrits, però mantenint la delegació de responsabilitats, i un lloc a la Junta de Govern.

“Aquesta és una situació incomprensible, a més de mai vista ni mai contemplada en la legalitat vigent. És a dir, un regidor de govern, abandona el grup, passa al grup de no adscrits, amb la trànsfuga Mariona Pons, i manté les delegacions i la presència a la Junta de Govern”, manifesta el PSC.

Davant, aquestes “anomalies i caos”, el Grup Municipal Compromís per Bagà- CP, va adreçar diversos escrits al Secretari municipal, per demanar-li un informe oficial sobre la composició de l’equip de govern “uns escrits que encara esperen resposta jurídica”, remarquen,  i el cartipàs municipal que “no té res a veure amb l’aprovat pel Ple de l’Ajuntament”.

El comunicat conclou amb la “doble preocupació Grup”. Per les irregularitats i presumptes il·legalitats que tots aquests moviments poden comportar, i pel grau de deteriorament de tots els serveis municipals. No es governa, simplement es mantenen en el govern. Bagà, no s’ho mereix”.