L'home que va estafar mossèn Ballarín fent-se passar pel rector de Berga es lliura de la presó gràcies a un acord

Un acord de conformitat entre les dues parts el condemna a un any i nou mesos, una pena que no l'obliga a ingressar

Redacció
27 de maig del 2015
Actualitzat a les 21:50h
Josep Maria Ballarín, «mossèn Tronxo».
Josep Maria Ballarín, «mossèn Tronxo».

L'home que el març del 2013 va estafar mossèn Ballarín fent-se passar pel rector de Berga, Marc Majà, finalment no entrarà a presó. Així ho ha dictaminat aquest dimecres el Jutjat Penal número 1 de Marnesa en una sentència de conformitat entre les dues parts, en què s'ha condemnat l'acusat a una pena d'un any i nou mesos, que el salva dels dos anys de condemna mitjançant els quals és obligatori ingressar a presó, segons informa NacióDigital a través de l'Agència Catalana de Notícies (ACN).

Aquesta condemna s'ha acordat abans del judici entre la defensa i la Fiscalia que, inicialment, demanava una pena de dos anys i sis mesos de presó. No obstant això, la defensa ha al·legat que l'acusat era addicte al joc en el moment en què van tenir lloc els fets i, a través d'una videoconferència realitzada des de Jerez de la Frontera (Cadis) el condemnat ha reconegut els fets i ha acceptat la pena. 

Pel que fa als diners robats a Ballarín, 600 euros, la seva administradora de comptes ha afirmat que aquest renuncia a recuperar-los. Segons la sentència, l'estafa va tenir lloc el 2013 quan, fent-se passar pel rector de Berga, Marc Majà, el condemnat va demanar 600 euros al religiós berguedà, així com 510 al mossèn solsoní Manuel Guiu. Segons la fiscalia, el condemnat els hi va facilitar un número de compte bancari que va afirmar que era de la parròquia quan, realment, era el seu compte personal. 
Arxivat a