Els veïns de Berga exigeixen a la plaça de Sant Pere més seguretat ciutadana

“No podem deixar passar més temps, el poble ha dit prou. Volem tornar a tenir la ciutat que ha de ser capital de comarca i que ens faci sentir segurs i orgullosos”, defensen

02 de desembre del 2021
Actualitzat a les 21:01h
Un dels carrers del centre històric de Berga.
Un dels carrers del centre històric de Berga. | Aida Morales
Les associacions de veïns de Berga s’han concentrat aquest vespre a la plaça de Sant Pere per reclamar al consistori més seguretat ciutadana a les zones amb més conflictes de la ciutat. La concentració, que s’ha iniciat a dos quarts de 7, s’ha llegit un manifest que s’ha redactat entre totes les associacions de veïns.

En el text s’ha transmès a l’Ajuntament “el malestar generalitzat que des de fa temps és el tema de conversa entre la població”. Les entitats han apuntat que s’hi produeixen baralles, tràfic de drogues i ocupacions entre altres assumptes. També han remarcat que els carrers es troben el mal estat.

“Aquesta imatge de deixadesa general ha generat un clima d’inseguretat dins de la població”, han afegit. A més, segons les xifres de la Policia Municipal que han pogut confirmar les associacions, la més rellevant ha estat l’augment del nombre d’ocupacions en els últims dos anys. “No entenem la falta de sensibilitat davant d’aquests fets greus i que generen aquesta sensació real de por i inseguretat”, han declarat.

És per això que, els veïns exigeixen al consistori el compliment de l’ordenança municipal de convivència i via pública, aprovada el 2 d’octubre del 2008. “Sobre aquesta ordenança es basen la majoria de queixes de veïns”, han lamentat. També volen fer urgent l’aprovació de l’actualització a les noves necessitats d’aquesta nova ordenança.

Paral·lelament, també demanen a l’Ajuntament fer més reunions i trobades i així trobar solucions conjuntes i presentar propostes. “Som en conjunt la veu del poble i estem aquí per ajudar-vos”, han manifestat. Per concloure l’acte, les associacions de veïns de Berga han llançat un toc d’alerta. “No podem deixar passar més temps, el poble ha dit prou. Volem tornar a tenir la ciutat que ha de ser capital de comarca i que ens faci sentir segurs i orgullosos”.

 
Arxivat a