Berga aprova una moció del PSC per acollir estudis universitaris a la ciutat

La moció reclama que l’Ajuntament presenti propostes d’implantació d’estudis universitaris tenint en compte les potencialitats de la ciutat i la comarca

02 de desembre del 2021
Actualitzat a les 22:58h
Ple de Berga
Ple de Berga | Roger Simon
Berga ha aprovat en ple ordinari de desembre una moció per presentar propostes d’implantació d’estudis universitaris a la ciutat, davant de les principals universitats catalanes, tenint en compte les potencialitats de la ciutat i la comarca, en temes mediambientals, turístics, esportius i del sector primari, entre altres. La moció presentada pel PSC s’ha aprovat per unanimitat.

El text de la moció fa referència al fet que “Berga i el Berguedà han acollit al llarg dels darrers anys, diferents grups i aules d’estudiants universitaris per estudiar la seva geologia, la natura, les antigues explotacions mineres i les colònies industrials. Fruit d’això han prosperat convenis i accions concretes, com per exemple amb la Universitat Politècnica de Catalunya i la de València”.

Des del grup socialista consideren que “la millora de les comunicacions viàries, així com la de les noves tecnologies, posa Berga en un lloc molt proper a tota l’àrea metropolitana, i amb ella les seves universitats”. En aquest sentit, el PSC manifesta que “és hora de pensar a promoure la ciutat, per acollir algun centre d’estudis universitaris, extensió d’alguna de les facultats de la UAB o de la UPC, facilitant l’arrelament i atracció de talent al nostre territori”.

Ferran Aymerich, portaveu de Junts per Berga, i Ramon Camps, d’ERC, han coincidit positivament i han manifestat que és el moment per tornar a impulsar aquest debat. A més, Camps ha incidit en el fet que les noves tecnologies ho fan “molt més fàcil.

Per part de la CUP, Eloi Escútia, ha informat que des del consistori “es treballa per fer de la ciutat un espai de coneixement i aprenentatge, però ha de ser amb propostes treballades i amb projectes atractius. En aquest sentit, el regidor ha remarcat que “és important per la ciutat atraure persones que vinguin de fora i ajudin a crear dinàmiques de ciutat”.
 
Arxivat a