SALUT

El doctor berguedà Josep Vidal publica un llibre sobre mitjans de comunicació i salut

Recull setze articles publicats entre el 2020 i el 2021 a la revista internacional d'investigació ambiental i salut pública Journal of Environmental Research and Public Health

per Redacció, Berga, Catalunya | 2 de desembre de 2021 a les 13:39 |
El doctor berguedà Josep Vidal | ICS Catalunya Central
El cap de la Unitat de Recerca de l’ICS Catalunya Central, Josep Vidal, i l’investigador de la Universitat de Stilring, Washim Ahmed, han publicat un llibre que recull setze articles publicats entre el 2020 i el 2021 a la revista internacional d'investigació ambiental i salut pública Journal of Environmental Research and Public Health (JERPH).

Sota el nom de Social Media and Public Health: Opportunities and Challenges, l’objectiu dels dos autors és fer reflexions sobre les oportunitats i utilitats que planteja l’ús de les xarxes socials i dels mitjans de comunicació com a plataforma de difusió de treballs acadèmics i a l’hora de difondre informació mèdica entre la població i dades rellevants en casos d’emergència, com ha passat durant la pandèmia de la Covid-19.


Vidal, que també és coordinador de la Unitat de Suport a la recerca de l’IDIAP Jordi Gol, explica que “les xarxes socials han de ser una eina imprescindible per a la difusió i defensa de les polítiques de salut pública. No es pot deixar que les xarxes socials s’utilitzin per difondre rumors i falses notícies, sense que hi hagi una resposta contundent per part de la comunitat i institucions científiques internacionals”. Vidal opina que les falses notícies cal combatre-les de manera ràpida, contundent i fent ús la mateixa xarxa social on es generen.

Els dos autors han estat els responsables de la supervisió i edició d’articles de recerca elaborats per investigadors d’arreu del món i publicats periòdicament a la revista. En un primer moment, es van recollir en un número especial i, ara, surten en format de llibre.

Alguns d’aquests articles els han signat investigadors de la Gerència Territorial Catalunya Central com ara Glòria Saüch Valmaña, Anna Ruiz Comellas, Francesc Xavier Marín Gómez, Jacobo Mendioroz Peña, Vicenç Canal Casals, Marcos Romero Méndez, Anna Darnés Surroca, Antonio Nieto Maclino i Marta Sagarra Castro.

 

 

Participació