1 de 10
SALUT

El Centre de dia L’Onada de Berga inaugura oficialment les seves instal·lacions

L’equipament va obrir les seves portes el juliol de l’any passat

Inauguració del centre de dia L'Onada de Berga | L'Onada Berga
per Redacció, Berga, Catalunya | 1 de desembre de 2021 a les 18:25 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de desembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un any i 5 mesos després de la seva obertura, el centre de dia L’Onada de Berga inaugura oficialment les seves instal·lacions. L’acte, que s’ha celebrat aquest migdia, ha comptat amb la presència de la directora general de l’Onada Serveis, Cinta Pascual, la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Barcelona, Lluïsa Nicolau, i la directora del centre de dia de Berga, Núria Guinovart.

En el seu discurs, Cinta Pascual ha destacat la importància dels centres de dia com a equipaments de serveis per garantir que les persones puguin viure la recta final de la seva vida, de la manera que prefereixin. “Estem a les portes del babyboom: cada vegada hi ha més gent gran, i el centre de dia és el servei que compagina perfectament el que són serveis a casa, amb la família, amb l’assistència per part de professionals, amb l’estimulació i tot el que significa”, ha declarat Pascual.


En aquest sentit, la directora ha demanat a les administracions públiques un compromís respecte a l’ocupació de les places públiques de centres assistencials per a persones grans. D’altra banda, la directora dels Serveis Territorials de Drets Socials a Barcelona, Lluïsa Nicolau, ha pres el compromís de treballar per mirar de garantir la petició.

A més, Núria Ginovart, directora del centre de dia de Berga, ha explicat la filosofia de treball de L’Onada Serveis, en què la prioritat és l’atenció centrada i en cada una de les persones usuàries, de forma individualitzada.


En l’acte, també han assistit l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez; la regidora Gent Gran, Dolors Tous; la coordinadora de zona Nord de L’Onada Serveis, Núria Roselló; la directora de la residència L’Onada de Casserres, Maria Rosa Romagosa; i altres membres de serveis socials i assistencials del territori.

Jornades de portes obertes


Els dies 30 de novembre i 2, 7, 9, 14 i 16 de desembre, el Centre de dia L’Onada de Berga obre les portes a totes aquelles persones que estiguin interessades a visitar-lo. L’horari previst de visites és de 17 a 19 hores i es demana reserva prèvia per controlar l’aforament.

Nou emplaçament


El Centre de dia L’Onada de Berga va obrir les portes l’any 2015 al Passeig de la Indústria. A causa de la pandèmia, el març de l’any passat es van tancar tots els centres de dia pel confinament i el centre es va traslladar al nou emplaçament del carrer de la Sardana, on va obrir portes el mes de juliol del 2020 i ha funcionat des d’aleshores.

Es tracta d’un equipament de nova creació, amb una capacitat de 40 places, 19 de les quals són públiques i 21 són privades. Compta amb sales col·lectives i unitats de convivència, gimnàs, perruqueria i altres espais de cures. A més dels serveis bàsics d’un centre de dia, L’Onada Berga gestiona també el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD).

 

 

Participació