EDUCACIÓ

Engeguen una campanya de microdonacions per ajudar a joves en risc d’exclusió social

L’objectiu és que aquests joves tinguin l'oportunitat de cursar cicles de Formació Professional (FP)

per Redacció, Berga, Catalunya | 29 de novembre de 2021 a les 11:52 |
Campanya de microdonacions per ajudar a joves en risc d’exclusió social | Fundació Impulsa
La Fundació Impulsa és present a les comarques d'Osona, Berguedà, Garrotxa, Moianès, Bages i Baix Empordà i als municipis de Terrassa i Sabadell, on beca joves amb compromís i motivació, però amb una situació socioeconòmica vulnerable, per tal que puguin accedir cicles de Formació Professional (FP). Concretament, aquest curs 2021-2022 beca un total de 247 joves que reben un acompanyament integral, potenciant la seva formació i creixement personal, una aposta per la igualtat d'oportunitats i pel teixit empresarial del territori.  

En aquesta línia, enguany volen fer un pas més, ho explica la seva directora executiva, Alejandra Manau. “El projecte de la Fundació Impulsa neix de la iniciativa empresarial i fins al moment el finançament ha provingut d'empreses fonamentalment vinculades als nostres territoris d'actuació. Amb la campanya #ConfioEnElsJoves busquem també promoure que la ciutadania prengui consciència de la realitat social d'aquests joves i també se sumi a fer realitat les beques Impulsa”. Es pot fer un donatiu a través d'aquest enllaç


El Mètode Impulsa promou una xarxa d'agents del territori entorn els joves que garanteixen un acompanyament econòmic, tecnològic, humà, social i laboral. Des del procés de selecció, fet per l'equip psicopedagògic de la Fundació Impulsa de la mà dels centres educatius i de l'administració pública, fins a l'entrega d'un ordinador portàtil, l'acompanyament d'una persona mentora arrelada al territori, la vinculació amb empreses o la realització d'un voluntari per part dels  joves becats. 

Des del 2015, s'han becat més de 360 joves d'Osona, la Garrotxa, el Berguedà, el Moianès, el Bages, el Baix Empordà, Sabadell i Terrassa. Més d'un 90% d'aquests  joves es titulen cada any, molt per sobre del 50% de la mitjana de Catalunya.


Aquests resultats i la sostenibilitat econòmica del projecte és possible gràcies a la solidaritat de més de 100 Organitzacions Impulsores, una xarxa d'empreses, fundacions i administracions públiques que aposten per futur professional dels joves que més ho necessiten.
 

 

Participació