Olvan engega una campanya de conscienciació mediambiental als visitants

Es pretén evitar abocaments de residus durant els caps de setmana de més activitat i moviment

Redacció
26 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:30h
Nucli d'Olvan
Nucli d'Olvan | Araceli Merino
Que del teu pas pel nostre municipi només en quedi un bon record. Si t’agrada com et cuidem, cuida’ns! Aquest és l’eslògan utilitzat per una campanya que pretén conscienciar a la societat sobre el model turístic que es vol impulsar al municipi i a la comarca.

L’Ajuntament d'Olvan remarca en un comunicat que tant el municipi com la comarca “parteixen d'una problemàtica evident en relació amb la gestió i recollida dels residus, tenint en compte que el funcionament del sistema del porta a porta no s'acaba d'entendre per part del visitant. Aquest fet desencadena unes problemàtiques com els abocaments en punts específics del municipi, especialment en els caps de setmana de més activitat i moviment”.

Les actuacions que s’estan portant a terme en aquesta campanya han estat la creació d'un audiovisual divulgatiu per explicar el funcionament bàsic d'aquest sistema porta a porta, l'elaboració d’unes pancartes per penjar a les illetes del porta a porta i el disseny de diverses postals que s'ubiquen en els establiments del municipi més freqüentats pels visitants.



A part d’això fa uns mesos també es va dur a terme una xerrada-debat amb els ponents Roser Vernet i Rafel López Monné, ambdues persones vinculades al sector turístic amb una visió de pensament crític, que va resultar ser especialment interessant i hi van participar diferents agents del territori, entre ells també l'Agència de Desenvolupament del Berguedà.