El calendari solidari de la Fundació Pro Disminuïts donarà a conèixer els serveis que presta

La presentació serà dissabte, a dos quarts de 6 de la tarda al Pavelló de Suècia, amb la presència de Dani Magyk

24 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:39h
Roda de premsa de presentació del calendari a la seu de Containers del Berguedà
Roda de premsa de presentació del calendari a la seu de Containers del Berguedà | Roger Simon
No ha estat un any fàcil per la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, però com sempre quan s'acosta Nadal, l’entitat presenta una nova edició del seu calendari solidari amb què incentiva la població a col·laborar amb el centre ocupacional amb una petita aportació de 5 euros, el que costa comprar aquest producte fet amb tota la il·lusió del món. D'aquesta manera, tothom pot ajudar un servei que fa més de tres dècades que ofereix feina a nois i noies amb diversitat funcional

El calendari solidari d’enguany comença la segona dècada. Serà l’onzena edició i es donarà a conèixer tota l’entitat; per això, en cada una de les instantànies s’hi trobarà un dels serveis que ofereixen amb una breu explicació de quina és la tasca que s’hi desenvolupa. Com és habitual, l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis de Berga hi ha col·laborat. La presentació serà dissabte, a dos quarts de 6 de la tarda al Pavelló de Suècia, amb la presència del Dani Magyk.

Cada any es tracta un tema diferent. L’actual està dedicat al medi ambient i, en concret, a tres dels grans reptes que tenim com a societat: reduir, reciclar i reutilitzar els residus que es generen. El patrocini del calendari ha anat a càrrec de Containers del Berguedà, que ha obert les seves portes per realitzar les sessions fotogràfiques a la planta de reciclatge i il·lustrar així els diferents materials que es poden reciclar.

Esther Claumarchirant, educadora social de la Fundació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, s’ha mostrat molt agraïda de poder donar a conèixer tots els serveis que formen part de l’entitat, des de la petita infància com de la part més adulta. En aquest sentit, Marta Freixa, de Containers del Berguedà, ha valorat positivament la iniciativa i “aquest fet fa que també es donin a conèixer 12 residus que s’estan valoritzant a la nostra planta, alguns fins i tot que se n’estan generant recursos”.

Ermínia Altarriba, que s’ha encarregat del disseny del calendari, ha explicat que “és enriquidor unir dos mons molt separats, però que ambdós ens expliquen la societat d’ara, la discapacitat però també del treball i d’aprofitar els recursos”. Altarriba ha aprofitat la seva intervenció per anunciar que enguany hi hauria un calendari de sobretaula. “Esperem que en els pròxims anys es pugui anar repetint i consolidant”. La presentació d’aquest es farà el dissabte, 27 de novembre, juntament amb el calendari solidari habitual.

Des de l’Agrupació Fotogràfica Tallers d’Arts i Oficis, Frederic Garrido, ha agraït l’oportunitat de col·laborar en la iniciativa i d’aprendre de la Fundació, en la seva totalitat. “Les facilitats i l’escenari per fer les fotografies ha estat espectacular”, ha elogiat. La tirada de calendaris que es posaran a la venda és d’uns 1.500 exemplars.

 
 
Arxivat a