El PSC de Berga recolza el govern de la CUP per ser la llista més votada

Els socialistes no descarten un pacte de legislatura per donar suport a la Candidatura d'Unitat Popular | El PSC admet que el seu objectiu era arribar als dos regidors

Redacció
27 de maig del 2015
Actualitzat a les 17:21h
La candidata del PSC de Berga, Rosalia Monroy
La candidata del PSC de Berga, Rosalia Monroy | Aida Morales

La candidata del PSC de Berga, Rosalia Monroy Foto: Aida Morales


El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) de Berga creu que ha de governar la llista més votada, és a dir, la Candidatura d'Unitat Popular. Ho han manifestat en un comunicat, després de fer una valoració crítica dels resultats i considerar la necessitat d'un “canvi” a la capital del Berguedà. En aquest sentit, i segons ha explicat a NacióBerguedà la seva cap de llista, Rosalia Monroy, això no vol dir necessàriament que busquin una coalició o un pacte de legislatura, tot i que afirma se n'haurà de parlar. 

“Encara no ens hem vist” ha explicat Monroy en referència a la CUP. El que no pot ser, ha assegurat, és que hi hagi aquesta “incertesa” i que, quan la gent ha votat majotiràriament per un canvi, s'estigui perseguint un possible pacte de govern entre Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) i Convergència i Unió (CiU). Sobre a qui li correspon formar govern, doncs, el PSC “es postula a favor de la CUP”, sigui en pacte amb alguna altra força política o en solitari, ja que consideren que els governs de minoria “han funcionat en altres ciutats”. 

El segon regidor

El grup dels socialistes ha admès que esperava assolir els dos regidors després d'aquestes eleccions municipals. No obstant això, es mostren satisfets pel fet d'haver recuperat la presència a l'Ajuntament “perduda pel transfuguisme”. 

Aquestes eleccions, han continuat, “han obert una nova etapa en la vida del partit”. Una nova època que creuen que farà recuperar la presència i activitat del PSC a la capital, així com poder tenir veu en temes de ciutat i presentar les seves alternatives. 
Arxivat a