Les denúncies per infraccions de l'Ordenança de Civisme a Berga augmenten fins a 19 aquest 2014

Es dupliquen els ferits en accidents de trànsit a la ciutat, i gairebé es tripliquen els atropellaments

Redacció
26 de maig del 2015
Actualitzat el 27 de maig a les 11:02h
Policia Local de Berga
Policia Local de Berga | Aida Morales

Aquest 2014, hi ha hagut més denúncies per infraccions de l'Ordenança de Civisme de Berga que el 2013. Així ho contempla la Memòria Anual que realitza la Policia Local de la ciutat, on s'especifica que s'ha passat de 14 a 19. La gran majoria, concreta l'estudi, per embrutar la via pública, tot i que també n'hi ha hagut per fer obres sense llicència, alteracions de l'ordre, sorolls a la via pública o sorolls als municipis. 

De fet, el soroll és un dels motius que ha portat la Policia de Berga a realitzar més actuacions; un total de 234, seguides per les actuacions de gestió del trànsit en carrers tallats, avisos per enllumenat i semàfors, avisos per danys en la via pública, serveis d'alarmes, de teleassistència o recollida d'animals perduts, entre d'altres. 

Una de les dades més rellevants, però, fa referència al trànsit. En total, el 2014 ha acumulat més accidents que el 2012 o el 2013, arribant fins a 90. Cap d'aquests, però, ha acabat amb morts -a diferència del 2013, quan n'hi va haver un- tot i que sí que s'ha incrementat el nombre de ferits i d'atropellaments dins del nucli urbà. Els ferits per aquesta causa s'han duplicat, arribant fins als 29; i els atropellaments, han passat de 5 a 13, un increment significatiu. 

La majoria d'accidents han estat produïts per la pèrdua de control del vehicle (15), seguits de a prop per maniobres en què no s'han respectat les senyals d'stop o cediu el pas (14) i sortides de cotxes estacionats (14). Les maniobres prohibides o perilloses també han fet incrementar els accidents, passant de 4 el 2013 a 8 el 2014. Els punts negres de Berga han estat el passeig de la Pau, la carretera de Sant Fruitós, el passeig de la Indústria i la Ronda Moreta. 

Diligències policials

Les actuacions de la Policia Local que han acabat iniciant diligències judicials han sigut, majoritàriament conduccions sota els efectes de l'alcohol i pèrdues de documentació. En general, el 2014 ha estat millor que el 2013, ja que la majoria de denúncies han disminuït, tot i que han augmentat les relacionades amb la violència de gènere (dos casos), les drogues (quatre) i portar armes blanques (dos). Els casos de falta de respecte a l'autoritat, atemptat contra l'autoritat o desobediència s'han mantingut en un cadascun; mentre que els robatoris amb força, els furts, els robatoris dins de vehicles i els danys en propietats privades han disminuït. 

Durant el 2014, la Policia Local també ha realitzat un total de 1.328 controls d'alcoholèmia, 41 dels quals han donat positiu. Pel que fa als controls de velocitat, s'han registrat 28.610 vehicles, dels quals només 137 han rebut denúncies per aquest motiu. 
Arxivat a