Berga reprèn la convocatòria del concurs de cartells i per optar a ser administradors de la Patum 2022

Respecte al finançament, La Patum rebrà 100.000 euros de la Generalitat per als pròxims quatre anys

22 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:20h
Administradors de la Patum
Administradors de la Patum | Ajuntament de Berga
El Patronat de la Patum va acordar divendres, 19 de novembre, reprendre la convocatòria del concurs de cartells per La Patum 2022, com també convocar el termini d’inscripció perquè les parelles interessades presentin la seva sol·licitud com a Administradors/es de la Patum.

En la Junta General també es van exposar els temes tractats i els contactes realitzats en la visita de treball al País Valencià, on l’alcalde de Berga i president del Patronat, Ivan Sànchez, i la regidora de Patum, Roser Valverde, van participar en la 5a edició del Congrés Internacional de Patrimoni Cultural de la Humanitat celebrat a Elx.

També es van reunir amb la regidoria de Festes i d’Innovació de l’Ajuntament de València amb l’objectiu de conèixer l’organització i desenvolupament de les Falles. Finalment, es van reunir amb el Patronat del Misteri d’Elx per tal de crear una comissió de Patrimonis de la Humanitat i treballar conjuntament diferents aspectes i establir un front comú en la cerca de finançament.

Per finalitzar la visita, els dos representants de Berga també es van reunir amb l’Institut de Patrimoni Cultural d’Espanya i la Subdirecció General de Gestió i Coordinació de Béns Culturals, dues subdireccions de la Direcció General de Belles Arts del Ministeri de Cultura i Esport. Es van exposar les necessitats de La Patum, establir vincles i rebre assessorament sobre les convocatòries i línies de subvenció que ofereix el ministeri en l’àmbit del patrimoni cultural.

La Patum rebrà una subvenció de 100.000 euros de la Generalitat
Pel que al finançament de la festa, en el Patronat de La Patum també es va anunciar que la Generalitat de Catalunya preveu destinar una subvenció nominativa de 100.000 euros per als pròxims quatre anys. Això suposa una novetat respecte als darrers anys, en els quals l’aportació del govern català era a través d’una subvenció en concurrència i, per tant, no es tractava d’un finançament estable.