Berga inaugura la residència i centre de dia Berga Residencial, set mesos després de la seva obertura

L’acte ha comptat amb la presència de la consellera de Drets Socials de la Generalitat, Violant Cervera

19 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:34h
Entrada de la residència i centre de dia Berga Residencial
Entrada de la residència i centre de dia Berga Residencial | Berga Residencial
Set mesos després de la seva obertura, la residència i centre de dia Berga Residencial ha estat inaugurada oficialment aquest matí. L’acte, que ha tingut lloc a la terrassa exterior del centre, ha comptat amb la presència de la consellera de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Violant Cervera; l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez; la gerent de Berga Residencial, Sara Malé; el president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara; i representants polítics i empresaris de la ciutat.

L’acte d’inauguració s’ha iniciat amb la intervenció de la gerent del centre, Sara Malé. La gerent ha manifestat que “volem que les persones desenvolupin el seu projecte de vida en el seu entorn, fer-los partícips de les seves preferències i decisions, ja que la residència ha de ser una àrea de confort i ha de complir amb les necessitats que els avis i les àvies tenen en aquest moment de la vida". Malé també ha destacat que la residència “ha de ser un lloc on tenir un envelliment de qualitat, però sobretot actiu”.

Mercè Puigbó, una resident del centre, durant el seu torn ha explicat a tots els assistents a la inauguració com va ser la seva arribada i perquè va escollir aquesta residència. “Vaig escollir Berga Residencial, ja que per mi era la més atractiva per les instal·lacions que té i els serveis que ofereix. Una vegada aquí, em van acollir com a casa, tenen un tracte humà i s’adapten a cada persona”, ha agraït Puigbó.

Per altra banda, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha posat en valor que la residència pugui estar al centre de la ciutat, ja que “permet a tots els seus residents puguin estar en un lloc acollidor, i així poder anar de passeig amb els seus amics i familiars”.

Cervera, a més, ha fet èmfasi en el canvi de model que suposa la nova residència. “Les persones usuàries del centre de dia han de tenir espais adaptats a les seves necessitats i voluntats; han de poder estar a casa seva, però també en aquests espais que els permeten tenir una vida al màxim d’autònoma possible”.

Per últim, l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha agraït que aquesta iniciativa hagi sigut un èxit i ha valorat que la residència estigui en un lloc ideal de la ciutat, ja que “és on realment passen les coses”. Sànchez també ha aprofitat la seva intervenció per agrair a totes les persones que han posat el seu granet de sorra en aquest projecte, tant els emprenedors, com els professionals que estan al capdavant.

Què és Berga Residencial
Berga Residencial és una plataforma de serveis adreçada principalment a la comarca del Berguedà, en la qual s’ofereixen 99 places de residència assistida, 21 de centre de dia, estades temporals i de respir, i serveis d’atenció domiciliària i de menjador.

L’equipament està ubicat on anteriorment hi havia l’Hotel Ciutat de Berga, que va tancar les seves portes fa dos anys. Les instal·lacions s’han renovat per adaptar-les als nous usos, i s’ha incorporat un nivell d’infraestructura i tecnològic punter en el sector. Tot l’equip humà està format en atenció centrada a la persona. “Aquest fet provoca un canvi d’actituds per part dels residents, dels familiars i dels professionals, ha informat Malé.
Arxivat a