CINEMA

El curtmetratge “Herència” del berguedà Eudald Corominas, candidat als Premis Gaudí

La gala dels XIV Premis Gaudí se celebrarà el diumenge, 6 de març, a la Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya

per Roger Simon, Berga, Catalunya | 18 de novembre de 2021 a les 10:36 |
Fotograma del curtmetratge Herència | ESCAC Films
El curtmetratge Herència, dirigit pel berguedà Eudald Corominas, és un dels 15 curtmetratges seleccionats d’entre els 64 inscrits per emportar-se l’estatueta als Premis Gaudí, el pròxim 6 de març a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC). El curtmetratge, d'uns 28 minuts de durada, compta amb la participació de Borja Espinosa, Pep Cruz, Albert Pérez i Laia Parent i està ambientat als anys de la postguerra. La història transcorre en un poble dels Pirineus catalans, on un enterrador, angoixat perquè la seva vida està submergida en la desgràcia, mata una persona per poder cobrar els diners de l'enterrament. Les atrocitats de la guerra i els actes del passat sortiran a la llum quan una nena descobreix l'assassinat i li comença a fer xantatge.

“Herència” lluitarà pel premi amb 14 altres curtmetratge com L’estrany, d'Oriol Guanyabens; Daucus Carota, de Carla Linares; Ella i jo, de Jaume Claret; Fuga, d’Alex Sardà; Las infantas, d’Andrea Herrera; Ulisses, de Joan Bover; Animal salvatge, de Maria Besora; Can Gardell, de Sílvia Subirós i Florencia Aliberti; Facunda, de Marta Romero; Farrucas, de Ian de la Rosa; Herència, d’Eudald Corominas; Inefable, de Gerard Oms; El Màrtir, de Fernando Pomares; L’extraordinària història de la Bruna, de Marc Riba i Anna Solanas, i La última Navidad antes del universo, de David Muñoz i Adrián Carmona. 


La Gala dels XIV Premis Gaudí, el 6 de març


L’Acadèmia del Cinema Català arrenca aquest dijous, 18 de novembre, la primera volta de votacions de la catorzena edició dels Premis Gaudí, que romandrà oberta fins l’11 de gener de 2022. Cinquanta-nou títols (vint-i-tres llargmetratges de ficció, deu documentals, un film d’animació, quatre pel·lícules per a televisió, sis pel·lícules europees i quinze curtmetratges) competiran enguany per les 22 estatuetes en la gran nit del cinema català. La lectura de les nominacions tindrà lloc el 25 de gener a l’Auditori de La Pedrera.


La gala dels XIV Premis Gaudí se celebrarà finalment el diumenge, 6 de març, a la Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), i no el 20 de febrer com s’havia anunciat. La nova junta de l’Acadèmia ha volgut impulsar un canvi de format en la cerimònia i traslladar-la a aquest espai emblemàtic del Palau Nacional de Montjuïc, un dels escenaris més espectaculars de Barcelona i una de les sales més grans d’Europa. El Premi Especial del Públic s’entregarà, per segon any consecutiu, des de la Sala Mozart de Calella, el cinema més antic de Catalunya. 

El curtmetratge nominat a 7 festivals més, tant nacionals com internacionals


A banda de la seva nominació als Premis Gaudí, Herència també ha estat nominat a set festivals més, tant nacionals com internacionals. El curtmetratge va aconseguir la menció especial del jurat al Festival Gollut, el premi del públic al Vox Popular Media Arts, i el segon premi al Festival de Cinema Rural Espaldà. A més, també ha estat nominat per l’AFIC de Mèxic (se celebra el febrer), l’Human Rights Film Festival (tindrà lloc el desembre), el VOC d’Òmnium Cultural (se celebra el març), al Festival Film Festival i el FESCIGU (ambdós qualificadors dels Goya).
 

 

Participació