COMERÇ

Quatre comerços del Berguedà, distingits amb el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris

La Dolceria Pujol, la llibreria Huch i Fotos Luigi de Berga, juntament amb la sabateria Les Novetats de Gironella han estat premiats en les seves respectives categories

per Roger Simon, Berga, Catalunya | 17 de novembre de 2021 a les 14:38 |
Dolceria Pujol - Antiga Casa Sensada de Berga | Arxiu
Un total de 4 comerços del Berguedà han estat distingits enguany amb el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris de la Generalitat de Catalunya. Entre els guardonats amb aquests premis honorífics que convoca el Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), la Dolceria Pujol – Antiga Casa Sensada, fundada el 1858 a Berga, ha estat guardonada en la categoria de cent cinquanta anys o més.

Així mateix, la sabateria Les Novetats (1919) de Gironella, la llibreria Casa Huch (1902) i Fotos Luigi (1919) de Berga han estat premiades en la categoria de cent anys o més.


A la Catalunya Central són 9 els comerços distingits enguany amb el Premi Nacional als Establiments Comercials Centenaris. En la categoria de cent cinquanta anys o més, també ha estat guardonada la Casa Adroguer Nou, oberta des de 1870, a Solsona; i en la categoria de cent anys o més, la joieria rellotgeria Boixadera (1915) de Cardona; l’espardenyeria Cal Seixanta-cinc (1913) i la ganiveteria Pallarès (1917) de Solsona; i la pastisseria Cors (1875) de Tona.

L'objectiu d’aquests guardons és distingir els establiments comercials i mercats municipals en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat als seus clients, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra de la ciutadania que s'han anat produint al llarg de la seva trajectòria professional.


Enguany s’ha celebrat la 21a edició, corresponent a 2020, conjuntament amb la 20a edició, de 2019, que no es va poder convocar a causa de la Covid-19. L’acte de lliurament dels Premis Nacionals tindrà lloc aquest dimecres, 17 de novembre, al Palau de la Generalitat, i estarà presidit pel president del Govern, Pere Aragonès i Garcia, i pel conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent i Ramió.

 

 

Participació