El Festival TEST portarà sis microespectacles de comèdia a Gironella aquest novembre

Dues de les obres són locals, i una altra s’emmarca en les activitats del Dia internacional de l’eliminació contra la violència de gènere

16 de novembre del 2021
Actualitzat a les 15:23h
Lluís Vall, regidor de Cultura, i Quim Moya, de Testimoni Escènic
Lluís Vall, regidor de Cultura, i Quim Moya, de Testimoni Escènic | Roger Simon
Per cinquè any consecutiu, el Festival Test de la Xarxa Testimonial Escènica fa parada a Gironella per transformar el nucli històric en un escenari d’obres de curta durada (entre 15 i 20 minuts), on la distància entre el públic i artistes és mínima, fent augmentar l’experiència del públic i la intensitat de l’espectacle.

Serà el dissabte, 27 de novembre i els espectadors podran gaudir de sis obres de microteatre de tots els estils. El punt de trobada serà a cinc de la tarda a la plaça de la Vila de Gironella, i les entrades es poden comprar en aquest enllaç. Enguany el festival acollirà 3 obres procedents de la xarxa Testimoni Escènic, i 3 obres programades pel consistori, dues d’elles d’artistes locals, i la tercera, s’emmarca en les activitats del Dia internacional de l’eliminació contra la violència de gènere. Lluís Vall, regidor de Cultura, ha explicat que “les obres inclouen teatre, monòlegs, circ i comèdia musical”.

CONSTANTINOPLA – 15 minuts

Aquest vespre en Carles i l’Eva han convidat a casa els seus amics per donar-los una notícia molt important. Per a aquest anunci tan especial ella ha preparat un pastís i ella ha comprat vi blanc. El que passa és que ... Constantinopla!

UNA OBRA AL NACIONAL – 15 minuts

Dues actrius estan disposades a fer qualsevol cosa per fer-se un lloc dins el món del teatre. Portaran aquesta idea fins a les últimes conseqüències. Res no les deturarà fins a estrenar una obra al Nacional.

PERDRE EL TEMPS – 18 minuts

T’has plantejat mai quant temps perds a la teva vida? Creus que inverteixes bé el temps? Quantes vegades has pensat que al teu dia li falten hores? Una comèdia que ens permetrà reflexionar sobre el temps. No perdis el temps i vine a riure amb nosaltres.

CAELI I ALES – 20 minuts

Un “estira i arronsa” entre el desig de sentir-se lliure i, al mateix temps, la por d’aquest després de temps sense conèixer l’altra realitat. L’intent d’aixecar-se davant d’un entrebanc, però les cadenes del món semblen estrènyer i el dubte és fort. Cal només que arribi aquella “empenta” que fa seguir endavant.

LA MONAMIQUELA – 15 minuts

La protagonista entra a ritme de tango tot recitant el monòleg de la Mona Miquela. Un espectacle on la paraula, la música i el gest es donen la mà per aconseguir el més típic d’en Joan Brossa: les seves històries poètiques en moviment.

NOÈ AL PORT D’HAMBURG – 20 minuts

Tot esperant que arribi el diluvi universal, Noè i la seva família arriben amb l’arca al port d’Hamburg, el més modern i important d’Europa. Allà, un funcionari els pren declaració per controlar el tipus de vaixell amb el qual naveguen i la mercaderia que transporten. El funcionari, astorat en acabar d’escoltar-los, decideix trucar a les autoritats sanitàries perquè s’emportin Noè i els seus companys.
 
A què es dedica Testimoni Escènic?
Testimoni Escènic és una xarxa de suport a la producció i exhibició d’arts escèniques, a partir de residències gratuïtes i preestrenes d’espectacles. Dóna suport a les companyies sigui quina sigui la seva disciplina escènica -teatre visual, teatre físic, performance, dansa, circ, clown, titelles, multidisciplinar, etc. El projecte ofereix a les companyies residències gratuïtes que consten d’allotjament, espais de treball i preestrenes per als diferents nuclis de la xarxa.

Està format per quatre grans pilars, Cal Gras, un centre de producció cultural I residència d’artistes; les companyies, el públic; i la xarxa de municipis que en formen part, entre ells Gironella, l’únic de la comarca del Berguedà.

 
Arxivat a