REACTIVACIÓ ECONÒMICA

L’ACEB creu que el president del Consell no és un interlocutor vàlid per tirar endavant el pla de reactivació

La junta de la patronal berguedana li ha perdut la confiança en el procés de negociacions

per Redacció, Berga, Catalunya | 12 de novembre de 2021 a les 13:09 |
ACEB | Roger Simon
L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) ha emès un comunicat considerant que ha perdut la confiança al president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, i expressant que no és un interlocutor vàlid per a tirar endavant el pla de reactivació econòmica de la comarca.

L'ACEB lamenta “profundament que des de les instàncies del govern del Consell Comarcal del Berguedà s'estigui demorant, aturant i malmetent les limitades possibilitats de reactivació de la comarca”. La junta de la patronal berguedana ha perdut la confiança al president del Consell Comarcal del Berguedà, Josep Lara, en el procés de negociacions per tirar endavant el pla de reactivació econòmica del Berguedà després dels fets esdevinguts els darrers dies.


“La no materialització dels acords presos pel plenari del Consell Comarcal del Berguedà el passat juliol i el canvi de rumb en la presa de decisions del govern de l’ens comarcal ha estat el detonant perquè des de la patronal berguedana tinguem clar que el president del Consell Comarcal del Berguedà no és un interlocutor vàlid per a tirar endavant el pla de reactivació econòmica del Berguedà”, han afegit.

L’Associació d’Empresaris ha perdut en la darrera setmana tota la confiança al president per la seva “manca de paraula i falta d’honestedat després de l’aprovació, al juliol, d’una moció amb dotació de pressupost pel pla de reactivació econòmica quan ara ha quedat palès”. Des de la patronal consideren que ”mai no hi ha hagut aquesta voluntat, a la qual cosa cal sumar-hi la manca de lideratge, la no contractació del tècnic que ha de coordinar aquest projecte i la no concreció de les primeres accions del pla”.


Tot i això l’ACEB subscriu el 100% del diagnòstic realitzat fa dotze mesos i el seu compromís en totes i cadascuna de les accions definides. “Des de la patronal i de forma individual continuem treballant, en pro del benestar comú i el progrés. L'ACEB no renunciarem mai a ser proactius i treballar en pro el desenvolupament social i econòmic de la comarca, amb més implicació que la que hauríem d'assumir, però exigim el mateix compromís amb els qui ara tenen la responsabilitat de liderar el projecte, fruit d'un acord ampli”, ha remarcat.
 

 

Participació