El Passeig de la Indústria de Berga es tornarà a omplir amb La Fira del Joc i de Nadal

El certamen recupera la presencialitat i els visitants podran tornar a gaudir de l’ampli ventall d’activitats relacionades amb el joc durant la jornada de dilluns, 6 de desembre

15 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:50h
Fira del Joc i de Nadal en l'edició de l'any 2019
Fira del Joc i de Nadal en l'edició de l'any 2019 | Pilar Màrquez Ambròs
L’àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Berga i la Companyia de Jocs l’Anònima organitzen el pròxim dilluns, 6 de desembre una nova edició de la Fira del Joc i de Nadal. La mostra lúdica i nadalenca recupera la presencialitat després que l’any anterior s’hagués de celebrar de forma virtual, a causa de la pandèmia.

Algunes novetats importants d’enguany seran l’augment d’expositors relacionats amb el joc, i es comptarà amb la companyia catalana Guixot de 8, precursora dels jocs reciclats. La companyia porta jocs per carrers i places, però són jocs originals, de fabricació pròpia i construïts amb materials recuperats procedents del drapaire i de les deixalleries de la Mancomunitat Plana. Així ho han explicat aquest dilluns en roda de premsa la Roser Valverde, en substitució de la regidora de Promoció Econòmica, Roser Rifà, i el membre de Jocs l’Anònima, Òscar Garcia.

La proposta, que celebra el seu novè any de vida, segueix amb la mateixa filosofia dels seus inicis i combina tres elements amb l’objectiu d’aconseguir que petits i grans es diverteixin plegats: el joc tradicional, el Nadal i el carrer. El certamen espera rebre la mateixa quantitat de gent d’altres edicions que podran gaudir de l’ampli ventall d’activitats relacionades amb el joc des de les 10 del matí a 2 del migdia i de 4 a 8 de la tarda.

En aquesta edició, l’organització ha apostat per augmentar l’espai dedicat als jocs, que comptarà amb una vintena d’expositors. Òscar Garcia ha explicat que "aquest fet, inclòs al que no podem tallar el trànsit del passeig, doncs, ens veiem obligats a augmentar l’espai en direcció a la plaça Cim d’Estela".

La Fira del Joc i de Nadal es dividirà en diversos espais de joc i una zona de parades de productes relacionats amb el Nadal. D’una banda, la mostra comptarà amb la presència d’establiments especialitzats en jocs i joguines per tal d’assessorar els visitants. També hi haurà un espai de jocs al carrer, amb jocs gegants, tallers i jocs per a tots els públics. I un espai que ocuparà la companyia Guixot de 8 amb els seus jocs reciclats. Tot plegat es combinarà amb una sèrie de parades regentades per entitats i artesans vinculats al sector de l’artesania i l’agroalimentació que oferiran diversos productes nadalencs.

Roser Valverde i Òscar Garcia han animat a tothom a participar-hi ja "que ens fa molta il·lusió de tornar a fer jugar a molta gent i que s’ho passi genial en tots els espais". L’Ajuntament de Berga destina 5.000 euros a l’organització de la fira.

Fira inclusiva
Totes les activitats estaran dinamitzades per l’equip de monitors i monitores de la Cia. de Jocs l’Anònima que tornarà a comptar amb persones amb discapacitat d’entitats socials per tal de repetir l’experiència iniciada l’any 2019 i fer que la fira sigui més inclusiva.
 

Roda de premsa de presentació de la Fira del Joc i de Nadal. Foto: Roger Simon

 

Alguns dels jocs que es podran trobar a la Fira. Foto: Roger Simon

 

Roser Valverde i Òscar Garcia jugant al Bellz.  Foto: Roger Simon

Arxivat a