Més de 19.000 persones han pujat al Tren del Ciment aquest 2021

L’agost ha estat el mes més fort amb 6.811 usuaris

Redacció
11 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:19h
Tren del Ciment de la Pobla de Lillet
Tren del Ciment de la Pobla de Lillet | FGC
El Tren del Ciment de la Pobla de Lillet ha finalitzat la temporada 2021 amb un balanç de 19.030 visitants. El tren turístic, gestionat per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), ha estat en marxa del 27 de març al 7 de novembre, sent els mesos d'estiu els de més afluència de visitants. L'agost va ser el mes més fort amb 6.811 persones usuàries. En conseqüència, un any més, el tren turístic de l’Alt Llobregat ha destacat per la seva important aportació a l'oferta turística de la comarca i a la seva posició com a motor turístic del territori.

El tren segueix la històrica línia que abans unia la fàbrica de ciment Asland, a Castellar de n'Hug, amb Guardiola de Berguedà. Durant el recorregut els viatgers han pogut descobrir altres propostes de gran interès cultural com: el Museu del Ciment, on es mostra la història de la fàbrica en un singular edifici; els Jardins Artigas, dissenyats per l’arquitecte modernista Antoni Gaudí, en agraïment a la família Artigas; i l’Exposició de Trens Històrics de ferrocarrils secundaris, industrials i turístics a la Vall del Llobregat.

Els passatgers han pogut combinar el viatge en tren amb les propostes culturals gràcies al bitllet combinat anomenat “L’experiència completa”, que inclou el bitllet de tren i l’accés als Jardins Artigas i al Museu del Ciment, una oferta que facilita la visita de tots els equipaments del Tren del Ciment i que esdevé l’opció preferida per als visitants de l’explotació turística.

L’aposta d’FGC per la digitalització dels serveis ha estat molt ben rebuda per les persones usuàries, que han pogut comprar per primera vegada els bitllets anticipadament a través de la venda en línia al web, així com també reservar plaça en altres atractius turístics de la ruta que fa aquest tren.