Gironella presenta 3 projectes als fons europeus per generar energia verda als edificis municipals

Les actuacions permetrien una reducció anual d’emissions de CO2 de 58,36t, i un estalvi de més de 12.000 € anuals sobre els consums actuals

Redacció
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 18:41h
Instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici del Local el Blat
Instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici del Local el Blat | Ajuntament de Gironella
L’Ajuntament de Gironella ha presentat aquesta setmana 3 projectes al Programa DUS 5000 “Ayudas para Inversiones a proyectos singulares locales de energia limpia en municipios de reto demográfico" a l’Instituto para la Diverisficación y Ahorro de la Energia, IDAE, per un valor total de 402.281,06 €.

Els projectes presentats contemplen la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’edifici del Local el Blat, que donaria servei a la Llar d’Infants Municipal i a l’edifici de l’Ajuntament de Gironella; la instal·lació d’una caldera de biomassa a l’Espai Sant Tomàs, i la instal·lació d’una xarxa de calor a l’Escola Sant Marc, la Llar d’Infants Estel Bassacs i el local de l’Associació de Veïns de Cal Bassacs. En aquests edificis, fins ara es generava escalfor a base de calderes de gasoil i de gas.

Aquestes actuacions permetrien una reducció anual d’emissions de CO2 de 58,36t, i un estalvi de més de 12.000 € anuals sobre els consums actuals. David Font, alcalde de Gironella, ha explicat que l’objectiu del consistori és apostar per un municipi més sostenible i eficient en la generació d’energia. En aquest sentit, a principis de l’any vinent s’iniciarà  la instal·lació de plaques solars a la Biblioteca de Gironella, reduint en 10,96 t les emissions de CO2.
 
Arxivat a