S’inicia un nou programa per fomentar la inserció laboral de les dones al Berguedà

El projecte combina accions d’orientació, d’apoderament, de formació i de promoció de les noves tecnologies

Redacció
09 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:54h
El Berguedà, en ruta femenina
El Berguedà, en ruta femenina | ADBerguedà
Aquest novembre s’ha iniciat el programa d’atenció i d’acompanyament a les dones amb dificultat per accedir al mercat del treball. El projecte experimental i innovador “El Berguedà, en ruta femenina”, vol afavorir la inserció sociolaboral de les dones amb dificultats d’accedir al mercat de treball. Aquesta iniciativa promoguda per l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, combina accions d’orientació, d’apoderament, de formació i de promoció de les noves tecnologies.

El president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, ha manifestat que “és important adaptar els itineraris per a la recerca de feina a les persones, el col·lectiu femení i sobretot a partir de certa edat, malauradament, té unes dificultats afegides que al nostre territori acaben essent cronificades”. En aquest sentit, Vall explica que “per això hem dissenyat aquest programa, fet, pensat i acompanyat per a dones”.

En aquest programa també s’hi estableix un conjunt d’actuacions de mentoria, on diferents dones empresàries i directives de la comarca acompanyaran a les dones participants en aquest projecte per tal de facilitar i fomentar el seu procés d’inserció al món laboral. Vall afegeix que “adaptar el llenguatge i l’empatia és clau per assolir l’èxit davant la inserció laboral d’aquest col·lectiu”. D’altra banda, la consellera d’Atenció a les persones, Anna Maria Serra, fa una crida a “totes aquelles dones que puguin ajuda a inserir-se en el món laboral a altres dones que per diferents necessitats, circumstàncies o realitats culturals ho necessiten".

Fonamentalment aquest programa se centra en la millora de l’ocupabilitat, mitjançant el desenvolupament de les competències professionals. En aquest procés cada dona ha de dissenyar un nou recorregut i un projecte personal que la condueixi a tornar a reincorporar-se al món laboral o a accedir-hi per primera vegada. Havent treballat la confiança en si mateixa i havent obtingut eines de millora personal, social i professional.

“Aquest programa és una oportunitat per aquestes dones que estan en exclusió social, ja que poden prendre autoconsciència de les seves habilitats i mitjançant la formació els podem donar eines i formes per aconseguir fer realitat seva idea”, afegeix Serra.