1 de 10
vacunació de la grip

Ets sanitari/ària? Salut incrementa la campanya per vacunar-te contra la grip

La iniciativa vol conscienciar de la importància de protegir-se del virus després de la pandèmia de Covid-19

Amb la Covid-19 present al territori, és especialment important la vacunació davant la grip | Josep M Montaner
per NacióDigital, Barcelona, Catalunya | 8 de novembre de 2021 a les 11:46 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament de Salut ha engegat una campanya amb la intenció d'estendre la vacunació contra la grip entre els professionals sanitaris i els proveïdors del sector. L'objectiu de la conselleria és arribar a un 75% de la plantilla vacunada, una xifra molt més alta que el 42,5% que es va assolir el 2020. 

La campanya V de Vacuna't ambé s'adreça a majors de 60 anys, malalts crònics o dones embarassades i es vol conscienciar que després de la irrupció de la Covid-19, protegir-se del virus de la grip és encara més important. Segons Salut, diversos estudis apunten que la vacunació contra aquest virus pot suposar un descens significatiu de la possibilitat de contagiar-se d'un cas greu de Covid-19.
 
La idea és reforçar la protecció pròpia, però també reduir la transmissió de la grip entre pacients i companys. La iniciativa va sorgir de l'Institut Català de la Salut (ICS) quatre anys enrere i ara es fa extensiva també als proveïdors de sistema públic de salut de Catalunya. Fa 9 anys la vacunació contra la grip entre els sanitaris no arribava al 16%. L'any 2019, en canvi, es va arribar al 31% dels treballadors protegits. I l'any següent, en ple context de la crisi del coronavirus, es va augmentar la vacunació en més d'onze punts. 


Aquest any, encara amb la Covid-19 present al territori, és especialment important la vacunació davant la grip, insisteix la conselleria. L'actual context fa que sigui prioritari augmentar la cobertura de vacunació entre els grups amb més risc d'hospitalització i mortalitat. En casos de coinfecció amb ambdós virus la probabilitat de morir és el doble que si només es pateix la covid-19 i sis vegades més que si no es té cap dels dos virus.

Com a part de la iniciativa, a més, aquest any es promourà l'ús de l'etiqueta '#Vdevacunat' a les xarxes socials i se sortejaran forfets per anar a esquiar a estacions de muntanya de Ferrocarrils de la Generalitat, com Vallter o la Molina. També s'han distribuït cartells informatius en centres sanitaris amb el lema 'Aquest hivern no t'arrisquis, vacuna't contra la grip' i s'ha elaborat un vídeo per il·lustrar la campanya.
Participació