Detenen el propietari d’una immobiliària de Berga que falsificava contractes de lloguer

L’arrestat emetia contractes a canvi d’una compensació econòmica d’entre 1.600 i 3.000 euros

Redacció
08 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:34h
Vehicle dels Mossos d'Esquadra
Vehicle dels Mossos d'Esquadra | Josep M Montaner
Els Mossos d'Esquadrade la Unitat d'Investigació de la comissaria de Berga amb la col·laboració de Divisió d'Investigació Criminal (DIC) de la Regió Policial Central, van detenir el passat 2 de novembre un home de 68 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Gironella (Berguedà), com a presumpte autor de diversos delictes de falsificació i afavoriment a la immigració de persones estrangeres.

La investigació es va iniciar al mes de maig arran de la denúncia de la propietària d'un pis de Berga, la qual manifestava que no es va poder empadronar en el seu pis, ja que al padró hi constava que vivien altres persones. Davant d'aquests fets, es va obrir una investigació on van esbrinar que la immobiliària que gestionava el pis havia fet un contracte de lloguer fals.

Les gestions dels investigadors van permetre localitzar a Berga fins a 18 expedients de reagrupament familiar, en cadascun dels quals hi constava un contracte de lloguer fals, tots ells emesos per una mateixa immobiliària de Berga. I fins i tot en algun d'ells, factures de llum i aigua també falsificades. 

Fruit de la investigació, els agents van constatar que com a mínim des de l'any 2019, el propietari d'una immobiliària de Berga realitzava contractes de lloguer falsos a persones migrants, tot i no residir a la ciutat, amb l'objectiu de facilitar-los els tràmits de reagrupament familiar a canvi d'una compensació econòmica. S'estima que l'autor dels fets hauria pogut arribar a percebre com a mínim 25.500 euros, en concepte de lloguers.

La investigació, finalment, va culminar el passat dimarts, 2 de novembre, amb l'entrada judicial a la immobiliària de Berga i amb la detenció del presumpte autor. Durant els escorcolls es van intervenir diversos aparells electrònics com ordinadors, discs durs així com documents en paper. La investigació continua oberta, ja que no es descarta que hi hagi més persones implicades. El detingut va passar dimecres a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Berga.
 
Arxivat a