El PPC aconsegueix el seu únic regidor a Sant Jaume de Frontanyà amb un sol vot

López Noguera admet que no són uns "bons resultats" però recorda que el partit no es va poder presentar a Berga

Redacció
25 de maig del 2015
Actualitzat a les 23:10h

Façana de l'Ajuntament de Sant Jaume de Frontanyà. Foto: Flickr / Moisès Rial


El Partit Popular català (PPC) al Berguedà es manté a la comarca amb un regidor. En aquest cas, però, canvia de localitat, ja que no es troba a Berga, com en anteriors ocasions, sinó a Sant Jaume de Frontanyà, el poble més petit de Catalunya. En aquest, on han votat 17 persones de les 23 que consten al cens, només ha fet falta un sol vot perquè Diana Garcia, que liderava i completava la llista unipersonal del Partit Popular, sortís escollida. 

Garcia, doncs, serà l'únic càrrec públic d'aquest partit al Berguedà durant els propers quatre anys, en un ajuntament, a més que també canvia de color, ja que passarà a ser governat Esquerra Republicana de Catalunya, tot i que al seu capdavant hi continuarà Rubén Lladós, antigament postulat per Progrés Municipal, marca blanca del Partit dels Socialistes de Catalunya. 

A nivell comarcal, el PPC va presentar per a aquestes eleccions un total de 22 llistes al Berguedà, gairebé el doble del nombre de candidatures dels darrers comicis del 2011. Aquesta estratègia “d'implantació territorial”, segons va explicar el president comarcal, Joan Antoni López Noguera, pretenia ser una opció de vot pels simpatitzants populars, i una manera de créixer comarcalment a fi de tenir representació al Consell. 

Fent una valoració dels resultats, López Noguera ha declarat a NacióBerguedà que no es tracta d'uns “bons resultats”, com tampoc hi han sigut a Catalunya o l'Estat espanyol. A nivell comarcal, però afirma que no es pot realitzar una valoració completa, ja que la Junta Electoral no va permetre que el PPC pogués optar als comicis i, en el cas de Berga, es tracta d'un conjunt de vots importants: “És difícil de valorar perquè no tenim Berga, que és on trèiem més del 50% dels vots”. A més, ha descartat que la mala fama de les anomenades llistes fantasma hi hagi tingut res a veure, ja que “aquest debat hi ha sigut sempre”.

Ara per ara, el president del partit al Berguedà destaca que comença un “període de reflexió” a través del qual la feina continua i que, per d'aquí a quatre anys, l'objectiu serà millorar el número d'edils. D'altra banda, amb la regidora de Sant Jaume de Frontanyà assegura que hi parlarà per veure com s'enfoca la política comarcal en els propers mesos.