Gironella inicia reunions de sensibilització i transparència del porta a porta

S’analitzarà i es presentaran les dades del servei de recollida, i es desglossarà el cost del servei

Redacció
05 de novembre del 2021
Un operari traient una bossa d'escombraries del cubell de la fracció orgànica
Un operari traient una bossa d'escombraries del cubell de la fracció orgànica | ACN
L’Ajuntament de Gironella inicia una campanya de sensibilització i transparència sobre el sistema de recollida porta a porta amb reunions veïnals i la distribució de fulletons informatius sobre l’ús del porta a porta i el cost del servei. 

 El tret de sortida serà aquest dijous al Local del Blat, amb una reunió oberta a tota la ciutadania del municipi, en la que s’analitzarà i es presentaran les dades del servei de recollida porta a porta, implantat ja fa 3 anys, i en un exercici de transparència es desglossarà el cost del servei perquè els gironellencs i gironellenques se sensibilitzin sobre la importància de treballar plegats i millorar les dades del reciclatge. 

 “Després de 3 anys amb el sistema de recollida porta a porta creiem que és important trobar-nos amb els veïns, ser transparents amb els costos del sistema, explicar per què el cost del rebut augmenta de mica en mica i què podem fer per evitar-ho”, explica David Font, alcalde del municipi. Aquesta decisió es pren després d’incrementar el 2% el rebut pel 2022 dels residus en lloc de que pertocaria per IPC. “Si som capaços d’enviar menys residus a l’abocador, podrem compensar millor els costos”, ha volgut posar de manifest Font.

L’Ajuntament considera que hi ha marge de millora en el percentatge de recollida selectiva, situat al 80% a dia d’avui, per això vol compartir amb la ciutadania com es pot aconseguir de manera conjunta. Paral·lelament aquestes reunions també es faran pels barris, per apropar-se més a la ciutadania.
 
Arxivat a