Berga tindrà un «coworking» dedicat a l’àmbit de la comunicació als estudis de Ràdio Berga

Un espai compartit per tal que professionals independents del sector puguin fomentar l’emprenedoria, la col·laboració i el treball en un espai comunitari i multidisciplinari

04 de novembre del 2021
Actualitzat a les 19:17h
Estudis de Ràdio Berga al Passeig de la Pau
Estudis de Ràdio Berga al Passeig de la Pau | Pilar Màrquez Ambròs
Els estudis de Ràdio Berga del Passeig de la Pau passaran a ser un coworking dedicat a l’àmbit de la comunicació. El projecte consisteix a habilitar un espai de treball compartit per tal que professionals independents del sector de la comunicació puguin compartir una mateixa oficina amb l’objectiu de fomentar l’emprenedoria, la col·laboració i el treball en un espai comunitari i multidisciplinari. L’espai permetria el treball simultani d’una dotzena de persones, però aquesta xifra podria ser major en funció de les hores d’ocupació de l’espai de les persones que en facin ús.

Tot i això, el projecte també contempla la idea de mantenir els estudis de ràdio en l’emplaçament actual del passeig de la Pau per poder fer-ne ús en el moment que sigui possible reactivar l’emissora. La iniciativa pretén que ambdues activitats, l’espai de coworking i la ràdio municipal, puguin conviure en un mateix espai per tal de retroalimentar-se.

L’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, ha explicat que “el consistori i l’Agència havien detectat la necessitat de generar un espai de coworking a la ciutat, però no disposàvem d’espais propis que reunissin les condicions adequades i vam creure que el local de Ràdio Berga era una oportunitat molt bona per poder combinar les dues activitats”.  

La creació d’aquest espai de coworking també persegueix l’objectiu d’esdevenir un punt de referència de l’emprenedoria al Berguedà, ja que l’Agència de Desenvolupament del Berguedà està treballant per implementar una xarxa d’espais de treball compartit al Baix Berguedà (Gironella), el Berguedà Centre (Berga) i l’Alt Berguedà (Cercs).

Foment de l’emprenedoria
L’Agència de Desenvolupament del Berguedà traslladarà el personal de l’equip d’emprenedoria al nou local de coworking de Berga i s’ocuparà de la gestió i dinamització de l’espai. El president de l’ADB, Lluís Vall, s’ha mostrat convençut de la viabilitat del projecte i ha comentat que “poder oferir el servei d’emprenedoria en aquest espai és positiu perquè les persones que vulguin emprendre es relacionin amb altres professionals i es puguin generar projectes conjunts”.

Ràdio municipal
La Llei de comunicació audiovisual de Catalunya estableix que els consistoris han de dur a terme una gestió directa de les emissores i impedeix la cessió de l’explotació a empreses privades. L’Ajuntament de Berga té la voluntat de reactivar l’emissora municipal, però la manca de personal i estructura impossibiliten la posada en marxa del servei de forma immediata. L’alcalde i regidor de Comunicació, Ivan Sànchez, ha comentat que “no volem fer cap pas en fals i volem que quan es pugui reactivar la ràdio es faci amb totes les garanties”. 

El novembre de l’any passat, el consistori va procedir al desmuntatge de part de l’equip d’emissió per traslladar la seu de l’emissora a un espai municipal per estalviar-se el lloguer mensual del local del passeig de la Pau. Sànchez, ha dit que “en aquell moment vam creure que la millor opció era posar uns petits estudis de ràdio en un espai propi i, per això vam començar a actuar en el desmuntatge”.

El consistori preveu muntar novament els aparells d’emissió i renovar part dels equips tècnics que havien quedat obsolets. Això facilitarà que professionals autònoms o freelances de la comunicació que siguin usuaris de l’espai de coworking també puguin fer ús dels estudis de ràdio per generar continguts d’àudio.

 
Arxivat a