Les Jornades de les Colònies Industrials obren les portes de Cal Vidal, Cal Pons i l’Ametlla de Merola

El Museu de la Colònia Vidal impulsa una nova edició per posar en valor i donar a conèixer el patrimoni de les antigues colònies tèxtils

Redacció
04 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:17h
Jornades de les Colònies Industrials al Berguedà
Jornades de les Colònies Industrials al Berguedà | Ajuntament de Puig-reig
El Museu de la Colònia Vidal de Puig-reig, amb el suport de l’Ajuntament de Puig-reig, tornen a organitzar les Jornades de les Colònies Industrials amb l’objectiu de donar a conèixer i posar en valor el patrimoni de les antigues colònies tèxtils de la comarca i, a la vegada, donar vida als seus edificis i espais potenciant-ne els usos amb la programació d’activitats diverses.

En l’edició passada, les jornades van tenir molt poca activitat tenint en compte que les mesures de seguretat no permetien organitzar actes amb grans aforaments. Enguany, després de mesos d’incertesa, les jornades intenten recuperar la seva essència amb un programa d’activitats lleugerament més reduït que les edicions anteriors al 2020, que s’allargarà del 5 al 7 de novembre. L’organització ja té la mirada posada en l’edició del 2022, quan se celebraran les desenes Jornades de les colònies industrials, amb la voluntat d’oferir una programació al cent per cent per commemorar els deu anys del certamen.

Les jornades d’enguany obriran les portes de les colònies Vidal, Pons i l’Ametlla de Merola amb visites que permetran als visitants redescobrir els seus espais i entorns, com la visita teatralitzada al Museu de la Colònia Vidal; la visita guiada al centre d’interpretació de l’església de Sant Josep de Cal Pons; la visita cultural a l’Ametlla de Merola; o el passeig pels entorns de la colònia Vidal per conèixer les plantes medicinals que hi creixen. A més, dissabte a la tarda el Museu de la Colònia Vidal acollirà l’espectacle de circ Nus, de Cèlia Marcé Oller.

La majoria d’activitats són gratuïtes, però gairebé totes requereixen reserva prèvia. Per a més informació i reserves a [email protected] o al 93 829 04 58.
 

Cartell de l'edició d'enguany. Foto: Ajuntament de Puig-reig

Arxivat a