Junts per Berga demana ampliar el parc d’habitatge i dinamitzar el Carrer Major

El principal partit de l’oposició proposa la rehabilitació del bloc d’habitatges de propietat municipal que està situat al carrer del Balç

Redacció
04 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:09h
Grup municipal de Junts per Berga a la Sala de Plens
Grup municipal de Junts per Berga a la Sala de Plens | Roger Simon
Junts per Berga, el principal partit de l’oposició, demana al Govern de la CUP i ERC la rehabilitació del bloc d’habitatges de propietat municipal que està situat al carrer del Balç, 11 mitjançant el pla de resiliència local que ha aprovat la Diputació de Barcelona. El portaveu del grup, Ferran Aymerich, afirma que “aquesta proposta ataca de soca-rel el problema endèmic que pateix aquesta zona, on transformaríem un habitatge ocupat, que generava molèsties al veïnat, en un habitatge útil, i generem oportunitats per a tothom, però sobretot pels joves”.

D’altra banda, el partit reclama un pla de millora del Carrer Major, que serviria per completar les accions que s’estan portant a terme, com són les obres de la ronda Moreta. “Aquesta reforma cal fer-la amb la participació de totes les persones que es troben a la zona, per tal de fer el projecte al més amable possible a les seves necessitats i desitjos”, manifesta el grup polític.

Per aquest pla de millora, les accions concretes que proposa Junts per Berga són: l’enderroc de la finca cantonera entre el carrer Major i la plaça del Forn; encarar una negociació i facilitar econòmicament als actuals paradistes del Mercat Municipal un trasllat a algun dels locals buits del Carrer Major; diagnosticar i elaborar un nou projecte d’usos pel Mercat Municipal; netejar de pintades els carrers adjacents al Carrer Major; arreglar, netejar i fer una passarel·la accessible des de la rasa dels Molins fins a la Ronda Moreta que uneixi aquesta artèria de Berga; i adaptar els fanals i instal·lar punts de connexió fixos pels llums de Nadal, guarniments al carrer Major i carrer del Roser.

Des del grup també apunten que hi ha d’haver “una discriminació positiva amb els veïns del carrer Major i els adjacents per tal que puguin gaudir del descompte de residents a les zones blaves pròximes als seus habitatges”.
 
Arxivat a