El pacte per a la reactivació econòmica del Berguedà, «parat per manca de lideratge»

L’ACEB seguirà pressionant per executar les accions que han de permetre a la comarca reforçar la competitivitat

04 de novembre del 2021
Actualitzat a les 10:29h
Josep Maria Serarols i Albert Vilardaga, en roda de premsa
Josep Maria Serarols i Albert Vilardaga, en roda de premsa | Roger Simon
Després de dotze mesos des de la presentació de la #Visió ACEB per a la reactivació econòmica del Berguedà, tot segueix sobre paper. D’aleshores, l’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB) i l’Agència de Desenvolupament (ADB) van presentar una versió reduïda del projecte amb diverses àrees de treball consensuades i el mes de juliol, el Consell Comarcal del Berguedà, va fer una modificació del pressupost del 2021 per dotar l’execució del projecte amb 100.000 euros. A data d’avui, encara resten per desenvolupar els compromisos establerts llavors.

La patronal d’empresaris ha volgut fer balanç de com ha evolucionat aquest projecte davant els mitjans de comunicació. Josep Maria Serarols, president de l’ACEB, ha informat que a dia d’avui “encara no s’han detallat les accions resultants de les àrees de treball acordades i encara cal definir el qui serà el responsable del desplegament de les accions i iniciar l’execució del pressupost previst per aquest 2021”.

En aquest sentit, l’ACEB veu amb preocupació la manca d’un lideratge clar en l’execució de les conclusions consensuades i de les mesures que ho han de permetre. “Demanem a l’equip de govern del Consell Comarcal del Berguedà, a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà i als alcaldes de la comarca, concreció i lideratge per executar les accions que han de permetre a la comarca reforçar la competitivitat”, ha afegit Serarols.

Tot i això, Serarols ha volgut reafirmar-se en el compromís pel projecte i assegura que “l’ACEB subscriu 12 mesos després el 100% diagnòstic com les actuacions presentades”. “Seguirem, com ens pertoca, actuant de pont per la millora de la competitivitat de la comarca i seguirem a disposició de l’administració per engegar tant les accions acordades com la necessitat del canvi en la governança de la promoció econòmica”.