1 de 10
Llengua

El CNL amplia l'oferta de cursos presencials per fomentar l'ús oral del català

La inscripció del nou període de cursos és del 17 al 21 de desembre

Classe presencial d'un curs de català | CNL Montserrat
per Redacció, 3 de novembre de 2021 a les 10:18 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha obert el període per a realitzar les proves de col·locació que permeten assignar als futurs alumnes el nivell adient segons els seus coneixements. Aquestes proves, que són un requisit per a la inscripció, ja es poden sol·licitar fins al 10 de desembre. La inscripció dels cursos d'hivern tindrà lloc del 17 al 21 de desembre i estarà marcada per l'ampliació de l'oferta dels cursos presencials. L'objectiu és facilitar l'ús oral del català entre els alumnes dels primers nivells d'aprenentatge.

La prioritat del CPNL en aquesta inscripció és la continuïtat dels alumnes que van començar el seu itinerari el mes de setembre, amb una inscripció de més de 21.000 alumnes. La resta de persones interessades a fer un curs de català caldrà que acreditin el nivell com a requisit essencial per preparar la inscripció.


Amb una validesa de dos anys, la prova de col·locació és gratuïta i es pot fer en línia o presencialment, al SCC del Berguedà, a la plaça Sant Joan de Berga. En queden exemptes les persones que acreditin el nivell amb una titulació oficial de la Secretaria de Política Lingüística o les que hagin fet un curs al CPNL a partir de l'any 2005. Tampoc han de fer prova de col·locació les persones que han de començar l'aprenentatge des del nivell més bàsic.

Un cop sol·licitada la prova de col·locació o acreditat el nivell, es podrà formalitzar la inscripció en línia a través del portal d'inscripcions. Les persones que hagin fet un curs al CPNL en els darrers 12 mesos s'hi podran inscriure el 17 de desembre, com a alumnes preferents. La resta de persones interessades tindran accés a la inscripció general, els dies 20 i 21 de desembre.


Els cursos que s'ofereixen en aquesta inscripció, amb una durada de 45 hores, començaran el 10 o 11 de gener i acabaran el 16 o 17 de març. També a través del web, els alumnes disposen de totes les indicacions necessàries per accedir a l'aula virtual, un cop formalitzada la inscripció.

Covid-19


Un cop superades les mesures més restrictives imposades a causa de la Covid-19, i sempre d'acord amb les indicacions del Procicat, el proper període de cursos ve marcat per la voluntat de reforçar la presencialitat, sobretot amb la finalitat de fomentar l'ús oral del català en els cursos de nivells més bàsics.

Els cursos de català del CPNL són gratuïts per als nivells inicials i bàsics per facilitar al màxim la introducció de nous parlants a l'aprenentatge de la llengua. Així mateix, els cursos de nivells més avançats disposen de reduccions del 50% i del 70%, d'acord amb determinats supòsits. En qualsevol cas, caldrà acreditar la documentació que ho certifiqui durant el procés d'inscripció.
Participació