Sense casos positius de Covid-19 a Berga en l’última setmana; al Berguedà n’hi ha tres

L’índex de risc de rebrot i la taxa de reproducció de l’epidèmia a la ciutat es redueixen fins als 0,00 punts

02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:50h
Vacunació contra el coronavirus
Vacunació contra el coronavirus | Josep M Montaner
La ciutat de Berga no ha registrat cap positiu diagnosticat amb PCR els últims 7 dies, quatre menys que en la darrera setmana, i també s’han comptabilitzat 2 casos en els darrers 14 dies, que suposa una baixa de -8 tenint en compte l’última setmana.

Actualment, l’índex de risc de rebrot és de 0,00 punts. Es tracta d’un nivell considerat molt baix, que s’ha reduït respecte a l’última setmana (49,08), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat a 0,00 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, entre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa.

Incidència a la residència municipal
La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé i no ha variat en els últims set dies, ja que en la realització periòdica de les proves PCR, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral. Tampoc s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls diaris efectuats a les persones residents. Això fa que la residència tingui el distintiu de verda, ja que no té casos de Covid-19. D’altra banda, la residència Sant Bernabé ha obtingut l’autorització per restablir el servei de Centre de Dia.

Situació epidemiològica al Berguedà
Del 23 al 29 d’octubre s’han registrat 3 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt de la comarca. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut en data d’1 de novembre, hi ha 1 persona del Berguedà que ha estat ingressada per Covid-19.

Pel que fa a la vacunació, hi ha 29.234 persones vacunades amb primera dosi, 25.833 amb segona dosi, 859 amb tercera dosi i 28.750 amb la pauta completa.

Arxivat a