L’ACEB proposa a les empreses acostar-se a la vessant social per millorar i créixer

La patronal i l’Obra Social La Caixa organitzen quatre sessions en línia amb la implicació d’entitats socials i institucions del Berguedà

Redacció
02 de novembre del 2021
Actualitzat a les 12:43h
Façana de l'ACEB
Façana de l'ACEB | ACEB
L’Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà, amb la col·laboració de l’Obra Social La Caixa impulsa el cicle de webinars Socialment Compromesos, que busca donar a conèixer, al món empresarial, les possibilitats del compromís social, els seus beneficis i les ajudes existents. A més a més, també pretén millorar les possibilitats d’ocupació dels col·lectius més vulnerables, de les persones en risc d’exclusió social i dels joves d’entre 16 i 29 anys i promoure accions empresarials alineades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

L’ACEB proposa un programa de webinars, d’una hora de durada, sobre temàtiques de l’àmbit social i de l’àmbit de la sostenibilitat i el medi ambient. Feina, salut mental i persones amb diversitat funcional; Empresa, sostenibilitat i medi ambient; Beneficis per a la contractació, oportunitats per a tothom; i Contractació per a totes les edats. Aquests són els títols de les quatre sessions que tindran lloc durant aquest mes de novembre de manera telemàtica.

Les xerrades, curtes i amb un objectiu concret, aniran a càrrec de professionals i membres d’entitats i institucions de cada àmbit, en la majoria de casos, amb la voluntat de donar una visió comarcal dels temes proposats. Hi participaran Càritas, l’Associació Pro Disminuïts Psíquics del Berguedà, Fundació La Caixa, Acció Climàtica, l’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, l’Agència de Residus de Catalunya, l’Oficina Jove, el Servei d’Ocupació de Catalunya, CCOO, Foment i el Consell Comarcal del Berguedà.

L’objectiu d’aquestes sessions és crear un espai de coneixement, debat i reflexió cap a la transformació social i a la vegada, donar visibilitat a una realitat social, agreujada darrerament per la situació sanitària i econòmica ocasionada per la pandèmia de la Covid-19.

Una acció que comparteix alguns dels objectius de la Visió de l’ACEB per al desenvolupament econòmic de la comarca, que pretén impulsar el Berguedà en tots els àmbits, i també apel·lant al compromís i la responsabilitat social del teixit empresarial de la comarca.

El públic objectiu de les sessions en línia són empresaris, empresàries i professionals autònoms del Berguedà, però també de comarques veïnes. Així mateix, les sessions són obertes, en general, a aquelles persones i entitats que tinguin interès en cada una de les temàtiques que tracten.

Les inscripcions són gratuïtes, però cal apuntar-se prèviament a través d’Internet.  Per a la primera sessió, La feina, la salut mental i les persones amb diversitat funcional, que serà el 9 de novembre, cal inscriure’s fins al 8 de novembre a través de l’enllaç https://forms.gle/t7UbA2XRHW8VZda16.