Núria Picas guanya l'Ultra Trail Mount Fuji, al Japó, de 168 km

28 d'abril del 2014
Núria Picas, en un dels avituallaments Foto: @nuriapicas

Núria Picas ha guanyat la duríssima Ultra Trail Mount Fuji, al Japó, després de recórrer els 168 quilòmetres i els 9.500 metres de desnivell acumulat en un temps de 23 hores i 27 minuts. L'atleta manresa ha entrat a la meta amb un marge de 19 minuts respecte Fernanda Maciel mentre que la madrilenya Nerea Martínez s'ha quedat a tocar del tercer lloc, que finalment ha ocupat Maria Semerjian.

Picas ha estat dues setmanes al Japó per aclimtar-se i preparar el que ha estat la seva segona ultratrail de 100 milles. Finalment ha aconseguit l'objectiu de guanyar, baixar de les 24 hores i, a més, ha aconseguit una notable tretzena posició general. L'atleta catalana s'ha situat líder a partir del km 80 després de superar Nathalie Mauclair, guanyadora del passat Gran Raid a l'illa de la Reunió. La UT Mount Fuji puntua pel circuit Ultra Trail World Tour.

En categoria masculina la victòria ha estat per François d'Haene amb un temps de 19:09:20 en una cursa on ha hagut d'abandonar el basc Iker Karrera, líder en el primer tram. Ryan Sandes i Mike Foote han completat el podi.