Els berguedans podran continuar esquiant a La Molina a preus bonificats

El Consell i Ferrocarrils de la Generalitat renoven el conveni amb la intenció de seguir potenciant la pràctica dels esports de neu entre els habitants i escolars de la comarca

Redacció
29 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 10:03h
Pista d'esquí de La Molina
Pista d'esquí de La Molina | Josep M Montaner
El Consell Comarcal del Berguedà i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya han renovat el conveni perquè la població de la comarca pugui esquiar a preus bonificats la temporada 2021-2022 a l’estació d’esquí de La Molina. Aquest conveni permet que els berguedans puguin comprar forfets de temporada a millors preus.

L’objectiu de la col·laboració entre el Consell Comarcal i La Molina és potenciar i promoure la pràctica dels esports de neu entre els habitants i escolars de la comarca, afavorir-ne l’aprenentatge i l’afició per aquests esports, per formar nous esquiadors que esdevindran els esportistes i usuaris de les estacions en el futur.

La signatura oficial del conveni s’ha produït aquest dijous, 28 d’octubre, a les oficines del Consell Comarcal del Berguedà i hi ha estat presents el director de La Molina, Xavier Perpinyà, i el president del Consell, Josep Lara.

Després de la signatura de renovació del conveni, el president del Consell Comarcal, Josep Lara, ha afirmat que “és important crear sinergies i mantenir una bona relació amb l’estació d’esquí de La Molina, ja que és molt propera i els ciutadans del Berguedà hi poden tenir relacions lúdiques o també laborals”.

Abel Garcia, conseller d’Esports, opina que “som una comarca que tradicionalment havíem mirat cap a altres disciplines esportives tot i tenir muntanyes a prop. En els últims anys estem intensificant relacions amb un dels espais esportius més importants i més grans, que és el domini esquiable que hi ha al voltant de casa nostra”. Garcia afegeix que “som una comarca que ha de mirar a la muntanya i una mostra d’aquest treball dels últims anys és que ja estem tenint èxits en aquests esports, com és el cas de l’Ot Ferrer o la Clàudia Sabata. Aquest èxit no és  gratuït, sinó que estem potenciant la base i propiciem que es faci una activitat esportiva que acaba ampliant la base”.

Per assegurar aquesta aposta del Consell Comarcal pels esports de neu, el conseller Abel Garcia ha informat que s’està treballant per activar el Bus Blanc i ben aviat es tancarà el calendari per l’Esport Blanc Escolar, una activitat que porta prop de 700 escolars berguedans a esquiar a les estacions d’esquí.

Poden optar als preus bonificats els empadronats des de fa 3 o més anys d’antiguitat en qualsevol municipi de la comarca i/o els alumes escolaritzats als centres del Berguedà per al curs 2021-2022.

Per optar als preus bonificats s’haurà de presentar al Consell Comarcal del Berguedà la següent documentació: el formulari de sol·licitud (en paper o format digital) degudament emplenat (formulari individual – formulari familiar); el DNI del titular; i el certificat d’empadronament històric o Certificat d’escolarització. Un cop signat el formulari per part del Consell Comarcal del Berguedà, s’ha de portar a les oficines de La Molina i efectuar el pagament en el moment d’adquisició del forfet, en efectiu o targeta.

Tarifes Temporada 2021/2022
  • Adult (25 a 64 anys) : nascuts entre 1957 – 2009 ambdós inclosos
  • Jove (12 a 24 anys) : nascuts entre els anys 1997 i 2009 ambdós inclosos
  • Infant (7 a 11 anys) : nascuts entre els anys 2010 i 2014 ambdós inclosos
  • Menor (0 a 6 anys) : Nascuts a partir de l’1 de gener del 2015
  • Veterà I (65 a 74 anys) : nascuts entre els anys 1947 i 1956 ambdós inclosos
  • Veterà II (> 75 anys) : nascuts fins el 31 de desembre del 1946
 

Tarifes Temporada 2021/2022. Foto: CC Berguedà