Grip

La campanya de la grip tindrà 9 punts de vacunació al Berguedà

La vacuna de la grip es podrà posar, de manera simultània, amb la de la tercera dosi de la Covid

per Redacció, 27 d'octubre de 2021 a les 10:04 |
Torna la campanya de vacunació contra la grip | Pilar Màrquez
La campanya de vacunació de la grip d'enguany és més atípica que mai, amb l'administració del vaccí coincidint també amb la vacunació de la tercera dosi de la Covid a persones de més de 70 anys que van rebre la segona dosi fa més de sis mesos. La Regió Sanitària Catalunya Central ha arrancat aquesta campanya que porta per lema Aquest hivern no t'arrisquis, vacuna't ara contra la grip, amb un total de 75 punts externs als centres d'atenció primària. 

De fet, cada un dels equips d'atenció primària del territori han establert espais de vacunació en funció de les especificitats del seu centre. En alguns casos la vacunació es farà als CAP i, en altres, a punts externs i comunitaris (ja sigui espais municipals, centres cívics o casals per citar tres exemples). En total, a la Regió Sanitària hi ha 75 punts externs als CAP on s'administra la vacuna. A l'Anoia, hi ha 33 punts, al Bages 20, 9 a Osona i 9 més al Berguedà, 2 al Moianès i 1 al Solsonès.


Al Berguedà la vacuna s'administra al Local Social de l'Ametlla de Merola; al Local Sant Jordi de Bagà; a l'Hotel d'Entitats de Berga; a les Carpes de Cal Rosal; al Consultori municipal de Casserres; al Casal Cívic La Llar de Gironella; a les Carpes d'Olvan; al Pavelló municipal de Puig-reig; i al Local Social de Viver i Serrateix

La campanya s'adreça especialment als col·lectius més vulnerables: majors de 60 anys, malalts crònics, professionals de la salut i dones embarassades. A la RSCC hi ha una previsió inicial de 106.364 dosis, entre les tres varietats de vacunes contra la grip: 


- Tetravalent normal: 54.420 dosis. Indicades per a una persona de risc a partir dels 6 mesos d'edat. 
- Tetravalent adjuvada: 45.500 dosis. Indicades per a una persona de risc de 65 o més anys 
- Tetravalent alta càrrega: 6.444 dosis. Indicades per a una persona de risc de 60 o més anys 

La planificació que ha fet l'Àrea de Gestió Assistencial és destinar el 41% de dosis a Bages- Moianès i Solsonès; el 29% a Osona, el 22% a Anoia i un 8% a Berguedà. 
Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc podran demanar cita a través del web de programació de visites o a través de La Meva Salut, a l'apartat Cita. Davant de qualsevol dubte, es poden dirigir al seu centre d'atenció primària. 
 

Punts de vacunació de la grip a la Catalunya Central by La muntanya russa on Scribd

 

Arxivat a:
Societat, salut, grip
Participació