Els Castellers de Berga organitzen la I Diada Castellera en honor al Xavi Batriu i Sibila

Serà el pròxim dissabte, 6 de novembre, a la plaça de Sant Pere, i comptarà amb la participació dels Minyons de Terrassa

26 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 15:18h
I Diada Castellera Xavi Batriu Sibila
I Diada Castellera Xavi Batriu Sibila | Roger Simon
Els Castellers de Berga faran un sentit homenatge a la figura del Xavi Batriu i Sibila en una Diada especial. Serà el pròxim dissabte, 6 de novembre, a la plaça de Sant Pere de Berga. L’entitat ha volgut organitzar aquesta Diada per primer cop i instaurar-la, en honor al company de colla desaparegut, perquè es repeteixi cada any sent l’última diada de la colla a casa.

El president dels Castellers de Berga, Ignasi Ballús, ha informat en roda de premsa que “la millor manera de tenir sempre present el Xavi és dedicar-li una diada, de manera que totes les persones que l’estimen, ens hi retrobem i el recordem fent una de les coses que tant estimava: fer castells”. En aquest sentit, la diada també comptarà amb l’actuació dels Minyons de Terrassa, on el Xavi hi tenia amistat amb diversos membres.

Aquesta serà la primera vegada que es faran castells a la plaça de Sant Pere des de fa dos anys, quan la pandèmia va esclatar. L’última diada que van participar els Castellers de Berga va ser a Osona, el 10 de novembre del 2019. Durant aquest temps, les colles castelleres han tingut prohibida la seva activitat. Aquest fet ha provocat que la massa social s’hagi vist afectada així com la pèrdua del costum d’anar als assajos i que “no s’hagi pogut preparar el relleu en condicions normals de la canalla que ha crescut durant aquest temps, ha manifestat Ballús.

Des de l’entitat han escollit el lema “Sempre amunt”, per animar a tothom a ser-hi: castellers, grallers, amics, escaladors, corredors, membres d’entitats i coneguts que tenien amistat amb el Xavi. “Us animem a fer un pas endavant, venir a l’assaig i a la plaça, i en definitiva, animar-vos a fer-nos costat i celebrar tots junts aquesta diada”, ha conclòs Ballús.
 

Roda de premsa a càrrec d'Ignasi Ballús i Ramon Prat. Foto: Roger Simon


Preparació de la I Diada Xavi Batriu Sibila
Des de la colla volen que d’ara endavant la Diada Xavi Batriu Sibila tingui la importància que es mereix, i per tant, volen que sigui una de les diades més importants de la colla. Per aquesta primera edició, els Castellers han informat que el divendres, 5 de novembre, un dia abans de la Diada, es portarà a terme un assaig especial, que un cop finalitzat es farà un sopar i el concert del grup berguedà Esperit de Vi.

L’endemà, dissabte, es convocarà a tots els membres i castellers al Cinema Catalunya, a les 16 hores. Aleshores s’iniciarà una cercavila fins a la plaça de Sant Pere, on a les 17 hores la Diada donarà el tret de sortida. Acabada l’actuació, tots aquells que s’han sumat a la pinya, incloses les dues colles, seran convidades a sopar al Cinema Catalunya on es durà a terme un concert de Miquel del Roig i Pirat’s Sound Sistema, per acabar una jornada especial i commemorativa.

 
Arxivat a