CORONAVIRUS

Berga registra només 4 casos positius de Covid-19 en l’última setmana

L’índex de risc de rebrot es redueix fins a 49,08 punts i la taxa de reproducció de l’epidèmia se situa a 0,81

per Roger Simon, Berga, Catalunya | 26 d'octubre de 2021 a les 11:22 |
Vacunació contra el coronavirus | Josep M Montaner
La ciutat de Berga ha registrat 4 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, quatre casos menys que en la darrera setmana, i també s’han comptabilitzat 10 casos en els darrers 14 dies, que suposa una baixada considerable de -25 tenint en compte l’última setmana.

Actualment, l’índex de risc de rebrot és de 49,08 punts. Es tracta d’un nivell considerat baix, que s’ha reduït respecte a l’última setmana (91,77), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia s’ha situat a 0,81 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa. 


Incidència a la residència municipal


La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé i no ha variat en els últims set dies, ja que en la realització periòdica de les proves PCR, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral. Tampoc s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls diaris efectuats a les persones residents.


Pel que fa al cas positiu detectat entre el personal laboral fa tres setmanes, vinculat al brot d’una escola de la ciutat, la persona continua en situació de baixa mèdica per altres circumstàncies, malgrat haver superat el període de confinament establert en el protocol.

Situació epidemiològica al Berguedà


Del 15 al 21 d’octubre s’han registrat 3 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt de la comarca. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut en data de 25 d’octubre, no hi ha cap persona del Berguedà ingressada per Covid-19.

Pel que fa a la vacunació, hi ha 29.110 persones vacunades amb primera dosi, 25.766 amb segona dosi, 665 amb tercera dosi i 28.664 amb la pauta completa.

Altres notícies que et poden interessar

​​
​ 

 

 

Participació