Berga impulsa la segona Fira del Llibre Antic per donar a conèixer obres locals descatalogades

La mostra es podrà visitar el dissabte, 6 de novembre, i comptarà amb la participació de dotze llibreries del gremi i una presentació d’un llibre

25 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:52h
Ivan Sànchez, Ramon Miquel Safont i Roser Valverde durant la roda de premsa
Ivan Sànchez, Ramon Miquel Safont i Roser Valverde durant la roda de premsa | Roger Simon
Passejar i conversar amb llibreteres i llibreters especialitzats en obres literàries antigues i de col·lecció sobre Berga i el Berguedà. Aquest és l’objectiu de la segona edició de la Fira del llibre antic de col·lecció que es portarà a terme el dissabte, 6 de novembre, a la plaça de Sant Pere.

La mostra es podrà visitar des de les 10 del matí fins a les 8 del vespre i comptarà amb la participació de dotze llibreries del Gremi de Llibreters del Vell de Catalunya i una presentació d’un llibre de l’època mitjana que s’ha guardat sigil·losament tots aquests anys.

L’Ajuntament de Berga i el Gremi de Llibreters tornen a impulsar enguany aquesta iniciativa, després que la segona edició no es pogués celebrar a causa de la pandèmia. Segons ha informat l’alcalde de Berga, Ivan Sànchez, “es tracta d’una fira ja consolidada i volem que de cara l’any vinent s’ampliï”. Sànchez també ha informat que és una represa del cicle Àgora, “una àgora que torna a la vida, que a partir del gener tornarà amb novetats”.  

Diversitat d’obres literàries
Llibres, gravats, postals, cartes, diaris... són alguns dels elements que s’exposaran durant la Fira del llibre antic de col·lecció de Berga. Així ho ha anunciat Ramon Miquel Safont, impulsor de la Fira. “És una oportunitat única a la comarca i a les comarques limítrofes de firar-se amb aquesta mena de llibres antics”.

La Fira també comptarà amb la presentació d’un llibre “que la comunitat d’historiadors no han tingut l’ocasió de poder-lo estudiar”, ha manifestat Safont. En aquest sentit, el llibre es calcula que és de finals de l’Edat Mitjana i inicis de l’Edat Moderna, on explica la vida al Monestir de Valldaura (Olvan).

En la presentació es coneixeran detalls de la vida quotidiana a l’època. Pelegrí Haro, expert en llibre antic, i Dolors Santandreu seran els encarregats de portar a terme la presentació, on es farà un profund buidatge del llibre amb les temàtiques i la seva producció, i sobre la relació del llibre amb el Monestir.
 

Cartell de l'edició d'enguany. Foto: Ajuntament de Berga

Arxivat a