La Diputació lliura a Puig-reig el projecte de desplaçament del pas de vianants a la C-1411z

L’objectiu del projecte és millorar la comoditat i seguretat dels vianants en aquest punt

Redacció
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:45h
Punt quilòmetric 60,200 de la C-1411z a Puig-reig
Punt quilòmetric 60,200 de la C-1411z a Puig-reig | Diputació de Barcelona
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’ajuntament de Puig-reig el projecte de desplaçament del pas de vianants situat al PK 60,200 de la C-1411z, a la travessera urbana de Puig-reig. Actualment, el pas de vianants existent per creuar la carretera està situat a uns 30 metres de la rotonda, força allunyada de l’itinerari natural fet que motiva als usuaris fer drecera en línia recta, just a l’entroncament de la rotonda, amb el risc d’atropellament que això comporta.

Al marge dret de la carretera, en sentit ascendent, hi ha una vorera d’aproximadament 1,5 metre d’ample que està protegida amb una barrera de seguretat, cosa que fa que la seva amplada útil es redueixi considerablement, i al marge esquerre, en canvi, només hi ha una vorada, la vorera no està pavimentada. L’objectiu del projecte és millorar la comoditat i seguretat dels vianants en aquest punt.

El projecte contempla desplaçar el pas de vianants existent aproximant-lo el màxim possible a la rotonda, construir un refugi al nou pas de vianants per permetre el creuament en dues fases i ampliar lleugerament la vorera del marge dret, des del pas de vianants fins al carrer de l’Estació, per fer-la més ample.

L’actuació també inclou pavimentar la vorera del marge esquerre, des del passeig de la Via fins al nou pas de vianants, i construir un parterre a la vorera per dirigir els usuaris fins al nou pas i dissuadir-los de creuar per la rotonda. També s’amplia lleugerament la calçada a l’accés de la rotonda per facilitar el gir dels vehicles i es millora la il·luminació al pas amb la implantació d'un nou punt de llum.
 
Arxivat a