Famílies i mestres sumen esforços per transformar l’aula «Tinkering» de l’Escola FEDAC de Gironella

La metodologia “Tinkering” es basa a dissenyar oportunitats perquè l’alumnat pensi amb les mans i la ment per construir significat i comprensió

Redacció
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:00h
Aula «Tinkering» de l’Escola FEDAC de Gironella
Aula «Tinkering» de l’Escola FEDAC de Gironella | Escola FEDAC
L’Escola FEDAC de Gironella va obrir les portes, aquest diumenge, per donar lloc a una nova jornada de treball conjunta entre famílies i mestres. No és la primera vegada que plegats sumen esforços per transformar els espais de l’escola i així adequar-los al seu projecte educatiu de l’#avuixdemà2024.

Després de rebre la formació a càrrec d’Oriol Codina i Òscar de Paula, les escoles FEDAC han introduït el Tinkering a les aules del cicle mitjà (primer, segon i tercer de primària). Un cop l’escola va redissenyar i repensar l’espai va coordinar-se amb l’AMPA per veure què seria possible fer. Decidides les propostes definitives, es va fer una crida a les famílies de l’escola. Gràcies a la resposta, l’alumnat de l’escola podrà gaudir d’una aula que els ajudarà a crear i iniciar-se en el mètode científic.

La metodologia Tinkering es basa a dissenyar oportunitats perquè l’alumnat pensi amb les mans i la ment per construir significat i comprensió. D'aquesta manera, l’alumnat desenvolupa noves percepcions i coneixements mentre participen activament en la fabricació d'un artefacte. L’ús de material reciclat i/o segon ús, així com la cooperació en la creació de projectes de Tinkering permet a l’alumnat experimentar, ser creatiu i prendre consciència envers el món que l’envolta.

A més, la metodologia ajuda a generar entorns d'aprenentatge integrats que permeten una major consciència de les relacions entre les diferents àrees d’ensenyament adaptant-se als diferents ritmes de treball de l’alumnat i potenciant l’aprenentatge envers els resultats.

El centre es defineix com una petita gran escola, i aposta per jornades com les de diumenge on tota la comunitat educativa hi té molt a dir. Així doncs, el centre i l’AMPA caminen plegats en la transformació dels diferents espais de l’escola i ja posen sobre la taula altres propostes de millores.

 

 
Arxivat a