El Campionat d’Espanya de Trial torna aquest cap de setmana a Olvan

Amb la millora dels indicadors, l'organització permet l'accés als seguidors durant els trams

22 d'octubre del 2021
Actualitzat el 24 d'octubre a les 19:05h
Trial a Cal Rosal
Trial a Cal Rosal | Joan Carles Vázquez
Olvan acull, aquest cap de setmana, la penúltima prova estatal puntuable del Campionat d’Espanya de Trial 2021. La competició, que està organitzada pel Moto Club Baix Berguedà, amb el suport de la Diputació de Barcelona i els ajuntaments d’Olvan i Gironella, es desenvoluparà enguany amb públic.

Amb l’aixecament de les restriccions de la Covid-19, l’organització permet l’accés als seguidors amb la compra d’abonaments. Aquests tindran un preu de 5 euros al dia, i 10 euros els dos dies, i es podran comprar a la secretaria de la carrera. Les zones seran de fàcil accés i el recorregut total de la prova és de 9 quilòmetres i mig.

Al Campionat d’Espanya de Trial d'Olvan, que per segona vegada, és un Gran Premi Diputació de Barcelona, hi seran pilots de renom de l’especialitat, tant de nivell nacional com internacional. Qui no podrà participar en aquesta edició és l’actual número 1 de la modalitat, Toni Bou. A la màxima categoria, TR1, el líder actual és Jaime Busto, amb quatre punts de marge sobre Miquel Gelabert i 14 sobre Gabriel Marcelli.

En total, hi participaran més de 140 pilots de 13 categories, majoritàriament de Catalunya, però també de Galicia, Astúries, Andalusia, Illes Balears, Aragó, País Basc, Madrid i alguns de fora de l'Estat. 

Dissabte, 23 d’octubre, competiran les categories inferiors i, diumenge, dia 24, la resta. La prova consisteix en un recorregut per pistes rurals en un circuit senyalitzat per a l'ocasió, sense afectar el medi natural, amb 13 zones situades a la rodalia del circuit d'Olvan, amb diferent grau de dificultat segons la categoria.