La Junta Electoral dóna per vàlida l'urna de la mesa de la Biblioteca de Berga

L'òrgan judicial entén que amb dues persones es pot continuar, mentre que els membres de la mesa es queixen per la desinformació

Redacció
24 de maig del 2015
Actualitzat a les 20:48h
El president de la mesa que ha tingut problemes a la Biblioteca, Jordi Pueyo, comença el recompte
El president de la mesa que ha tingut problemes a la Biblioteca, Jordi Pueyo, comença el recompte | Pere Gendrau

El president de la mesa que ha tingut problemes a la Biblioteca, Jordi Pueyo, comença el recompte Foto: Pere Gendrau


La Junta Electoral no invalidarà, en un principi, l'urna de la mesa número dos de la Biblioteca de Berga, que, des d'aquest matí, s'ha quedat amb dues de les tres persones convocades per gestionar-la, després que la segona vocal hagi marxat al·legant problemes d'ansietat. Segons han explicat representants de la Junta Electoral a NacióBerguedà, no s'impugnarà el procés, ja que s'entén que amb dues persones es pot continuar. 

De fet, i tal i com ha pogut comprovar aquest diari, el recompte ha començat amb normalitat a la Biblioteca de la capital del Berguedà, així com a la mesa afectada, a qui finalment no han comunicat cap tipus d'anomalia.
 

La mesa que ha tingut problemes a la Biblioteca de Berga comença el recompte Foto: Pere Gendrau

Durant el matí, la persona que havia signat com a segona vocal, ha marxat del col·legi electoral entregant un informe mèdic de l'Hospital Comarcal Sant Bernabé i al·legant que tenia atacs d'angoixa. Davant d'això, la mesa número 2 de la Biblioteca s'ha quedat amb dues persones, i sense la possibilitat de fer venir cap suplent, ja que s'havia constituït. Això ha provocat que, durant tot el dia, cap de les dues persones es pogués moure del lloc, ni tan sols per poder anar a dinar. 

Aquesta situació, sumada a la “desinformació” per part de la Junta Electoral i de l'Ajuntament de Berga, segons ha criticat el president de la mesa, Jordi Pueyo, ha fet que hagués de prendre la decisió de donar uns minuts a la seva companya perquè mengés alguna cosa, una decisió que hagués pogut portar a la impugnació d'aquesta urna, ja que sempre hi ha d'haver dues persones custodiant-la. Durant la tarda, els dos membres han estat pendents de si, finalment, es declarava nul·la o vàlida aquest urna, mentre que han criticat la manca d'informació i assessorament al respecte.
 
Arxivat a