CICLISME

El ciclista avianès Josep Itó es corona a la Titan Desert en categoria «Adventure»

Va completar els 640 quilòmetres i 7.500 metres de desnivell amb una marca de 28 hores i 51 segons sense assistència tècnica

per Roger Simon, Avià, Catalunya | 20 d'octubre de 2021 a les 16:22 |
El ciclista avianès Josep Itó | Titan Desert
28 hores, 51 minuts i 27 segons. Aquesta és el temps que va registrar el ciclista avianès Josep Itó, després de recórrer els 640 quilòmetres i 7.500 metres de desnivell positiu que exigia la Titan Desert d’enguany. Una marca que li va atorgar la victòria en la categoria Adventure, especialitat que es caracteritza per no portar cap mena d’assistència tècnica durant la prova.

Itó va ser capaç d’emportar-se 5 de les 6 etapes del desert amb una diferència final de més de dues hores i mitja respecte als seus rivals més directes. Menys en la primera etapa, el domini del berguedà va ser aclaparador. Totes les altres etapes van portar el seu nom.


A mesura que passaven les etapes, el ciclista berguedà va anar augmentant la distància al cronòmetre arribant a l’últim dia amb 2 dues hores i 42 segons respecte a Alexandre Escudero, en segona posició, i Jesus Valladares, a 3 hores, 38 minuts i 21 segons, en tercera.

Pel que fa a la general de la prova, Itó va travessar la línia d’arribada de l’última especial en 22a posició, a gairebé 5 hores del líder Konny Looser, aquest amb assistència.

 

 

Participació