CORONAVIRUS

Berga redueix dràsticament els contagis en dues setmanes i torna a tenir el virus controlat

L’índex de risc de rebrot es redueix fins a 91,77 punts i la taxa de reproducció de l’epidèmia se situa a 0,56

per Roger Simon, Berga, Catalunya | 18 d'octubre de 2021 a les 16:23 |
Vacunació contra el coronavirus | Josep M Montaner
La ciutat de Berga ha registrat 8 casos positius diagnosticats amb PCR els últims 7 dies, setanta-sis casos menys que en les dues darreres setmanes, i també s’han comptabilitzat 35 casos en els darrers 14 dies, que suposa una baixada dràstica de -53 tenint en compte les últimes dues setmanes. L’increment significat del nombre de casos positius a la ciutat de fa dues setmanes es devia al brot detectat a l’Escola Xarxa de Berga. En concret es van detectar 60 positius per Covid-19.

Actualment, l’índex de risc de rebrot és de 91,77 punts. Es tracta d’un nivell considerat mitjà, que s’ha reduït respecte fa dues setmanes (2.129,06), mentre que la taxa de reproducció de l’epidèmia també descendeix fins a situar-se en els 0,56 punts. Aquest índex s’obté de la mitjana de persones que s’infecten a partir d’un mateix cas. Si aquest valor se situa per sobre d’1, l’epidèmia creix, mentre que si es troba per sota d’1, l’extensió del virus baixa. 


Incidència a la residència municipal


La situació d’estabilitat s’ha mantingut a la residència municipal Sant Bernabé durant els últims set dies, ja que en la realització periòdica de les proves PCR, no s’han detectat casos amb diagnòstic positiu entre el personal laboral. Tampoc s’ha detectat simptomatologia relacionada amb la Covid-19 en els controls diaris efectuats a les persones residents.


Pel que fa al cas positiu detectat entre el personal laboral fa dues setmanes, vinculat al brot d’una escola de la ciutat, la persona continua en situació de baixa mèdica per altres circumstàncies, malgrat haver superat el període de confinament establert en el protocol.

Situació epidemiològica al Berguedà


Del 8 al 14 d’octubre s’han registrat 10 casos positius diagnosticats i confirmats amb PCR al conjunt de la comarca. En aquest sentit, segons les dades oficials del Departament de Salut en data de 17 d’octubre, hi ha 2 persones del Berguedà ingressades per Covid-19. Pel que fa a la vacunació, hi ha 29.705 persones vacunades amb primera dosi, 26.271 amb segona dosi, 635 amb tercera dosi i 29.194 amb la pauta completa.

Altres notícies que et poden interessar

​ 

​​ 

Participació