Avià posa en venda un solar per comprar-ne un altre més adequat i construir-hi pisos tutelats

Els diners obtinguts es destinaran a comprar un altre solar més pròxim als serveis bàsics

Redacció
14 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:44h
Solar edificable en venda
Solar edificable en venda | Ajuntament d'Avià
L’Ajuntament d’Avià ha posat en venda un solar edificable de 708 metres, situat al número 35 de l’avinguda Antoni Gaudí. Patrocini Canal, alcaldessa del municipi, ha explicat que els diners que s’obtinguin amb la venda d’aquest solar “es destinaran a comprar un altre solar més adequat per construir-hi pisos tutelats”. El consistori necessitarà un espai que estigui a prop dels serveis bàsics.

En aquest solar s’hi poden construir dos habitatges unifamiliars. La valoració d’aquest sòl s’ha fixat en 98.402,90 euros. Les ofertes han de ser a partir d’aquest preu i es poden presentar fins al 20 d’octubre. Les condicions per optar a la compra es poden consultar en aquest enllaç.

D’altra banda, l’alcaldessa Canal ha informat que l’Ajuntament aposta per impulsar aquesta iniciativa per atendre les necessitats en l’àrea social. També ha dit que la propietat del solar és del consistori perquè el va obtenir per la cessió de terrenys que és obligatòria quan es fan promocions urbanístiques a través de plans de millora o plans parcials.

Aquests terrenys s’han destinat a finalitats establertes per la Llei d’Urbanisme com habitatges d’ús social. La legislació també preveu que es puguin vendre com farà ara el consistori, sempre que els diners es destinin a projectes públics com els pisos tutelats esmentats.