El Consell Comarcal del Berguedà aprova la pujada del rebut d’escombraries de 121 euros a 125,84 el 2022

Llum verda a l’increment del 4% amb els vots favorables de l’equip de govern i en contra d’ERC i la CUP

13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 20:32h
Ple extraordinari de la modificació de les ordenances, aquest dimecres
Ple extraordinari de la modificació de les ordenances, aquest dimecres | CC Berguedà
El Ple del Consell Comarcal del Berguedà ha aprovat aquest dimecres l’augment de la taxa d’escombraries un 4%. Aquest increment suposarà uns 4 euros més en un rebut d’un habitatge normal, que passarà de 121 a 125,84 euros a partir de l’1 de gener del 2022. Aquesta taxa s’ha aprovat amb els vots favorables de l’equip de govern i els vots en contra d’ERC i CUP.

El rebut domèstic de les deixalles s’adequa a l’augment de l’IPC per tal de cobrir el que costa prestar el servei. El mateix passa amb la taxa de la gestió de residus a nuclis disseminats que passa dels 66,77 euros als 69,49 l’any 2022.

El president de l’ens comarcal, Josep Lara, ha argumentat que l’increment de l’IPC “és el que pertoca per cobrir els costos que genera el servei”. També ha recordat que el preu per cada tona d’entrada a l’abocador també s’ha apujat l’IPC passant dels 45 als 47 euros per cada tona.

A més, s’ha adequat l’ordenança de preus públics segons estudi de costos: que són els menjadors i transport escolar, el transport adaptat i la venda de cubells de la recollida porta a porta. I també la taxa que regula els preus públics per a la utilització de les veles del Consell Comarcal del Berguedà. El transport, muntatge, desmuntatge de la carpa gran (10x20metres) costarà 968 euros. I el manteniment 230 euros.

Taxes congelades
Pel 2022 queden congelades l’ordenança reguladora de la taxa per expedició de documents, banc d’ajuts tècnics pels beneficiaris i pels ajuntaments de la comarca, les taxes pel permís de connexió d’aigües residuals a un sistema de sanejament i abocament mitjançant camió cisterna a una estació depuradora d’aigües residuals (EDAR), la taxa per drets d’examen i participació en proves selectives.

I no s’augmenta la taxa de prestació de teleassistència atès que ja es va modificar per acord de ple el maig de 2021, d’acord amb el nou plantejament fet per la Diputació de Barcelona.