El 7è Festival de Poesia de Gironella homenatjarà a Jordi Cussà i aposta per un concurs de poemes

“No fem només poesia i recitals en si, sinó que mostrem la poesia en tots els seus àmbits”

13 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:09h
Presentació del sisè Festival de Poesia de Gironella
Presentació del sisè Festival de Poesia de Gironella | Roger Simon
El setè Festival de Poesia Vila de Gironella dedicarà un mural homenatge al desaparegut Jordi Cussà i crea un premi de poesia. L’entitat CalamArts en Tinta, organitzadora del certamen, repartirà un premi econòmic al vencedor i li oferirà participar en l’edició del festival. En aquesta primera edició ja s’han rebut més de 80 poemes. Des de l’organització s’ha decidit que l’editorial Neret Edicions les publiqui en un poemari.

L’esdeveniment que se celebrarà del 15 d’octubre al 12 de novembre també compta amb els tradicionals recitals poètics, tallers i exposicions permanents. Un dels impulsors, Vicenç Zumajo, ha explicat que “no fem només poesia i recitals en sí, sinó que mostrem la poesia en tots els seus àmbits”. A més, ha informat que tots els actes del Festival seran gratuïts.

El Festival engegarà motors amb el lliurament del I Premi de Poesia “Vila de Gironella” el divendres, 15, a les 7 del vespre, a l’Espai Santa Eulàlia. L’acte, conduït per Quirze Grifell, també servirà per homenatjar al poeta mossèn Climent Forner. A més, es comptarà amb l’actuació del cantautor Guillem Ramisa. Enguany, l’artista Jordi Morales farà un mural d’homenatge al poeta desaparegut Jordi Cussà.

Una altra de les propostes destacades seran els recitals poètics. Tots els divendres d’octubre fins al divendres, 12 de novembre, a les 8 del vespre es comptarà amb diferents poetes i rapsodes de Catalunya i de la comarca. També, del 18 al 25 d’octubre, a la Biblioteca de Gironella hi tindrà lloc, de 7 a 9 del vespre, un taller de Poetry Slam (del paper a l’escenari), a càrrec del poeta Salva Soler.

El 22 d’octubre, a les 6 de la tarda, a la mateixa biblioteca, hi haurà l’hora del conte amb l’espectacle “La Bruixa Brunilda i la poesia dels objectes” a càrrec de Raúl Benéitez. El diumenge, 24 d’octubre, es farà un espectacle poètic-musical a l’espai Santa Eulàlia, amb Manel Camp al piano i Pep Garcia com a rapsode. Finalment, a la residència de Sant Roc, també es farà una jornada poètica. Aquesta serà el divendres, 5 de novembre.

Paral·lelament, durant tot el festival hi haurà exposicions permanents: a la Biblioteca s’hi trobaran dibuixos de Carme Freixes i poemes de Montserrat Altarriba. Als aparadors dels comerços, versos a càrrec de l’artista EvaM Lletres.
 

Cartell del 7è Festival de Poesia de Gironella 2021. Foto: Vicenç Zumajo

Arxivat a